Temos
Quinapril-Teva
Vaistinis preparatas: Quinapril-Teva
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Quinapril-Teva 5 mg plėvele dengtos tabletės

Quinapril-Teva 10 mg plėvele dengtos tabletės

Quinapril-Teva 20 mg plėvele dengtos tabletės

Quinapril-Teva 40 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 5 mg, 10 mg, 20 mg arba 40 mg kvinaprilio (kvinaprilio hidrochlorido pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

5 mg: Tabletės yra baltos, ovalios, dengtos plėvele. Vienoje jų pusėje įspausta „5“, abiejose – dalijimo linija. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

10 mg: Tabletės yra baltos, ovalios, dengtos plėvele. Vienoje jų pusėje įspausta „10“, kitoje – dalijimo linija. Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes.

20 mg: Tabletės yra baltos, ovalios, dengtos plėvele. Vienoje jų pusėje įspausta „20“, kitoje – dalijimo linija. Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes.

40 mg: Tabletės yra geltonos, ovalios, dengtos plėvele. Vienoje jų pusėje įspausta „40“, kitoje – dalijimo linija. Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės arterinės hipertenzijos gydymas.

Stazinio širdies nepakankamumo gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartoti per burną.

Dozė parenkama individualiai.

Skirtingoms dozavimo schemoms yra tinkamo stiprumo kvinaprilio tablečių.

Suaugę žmonės

Pirminė arterinė hipertenzija

Monoterapija. Jei sergama hipertenzija, rekomenduojama pradinė dozė, geriama kartą per parą, yra 10 mg. Priklausomai nuo klinikinės reakcijos, paciento dozė gali būti didinama (dozė keičiama, ją dvigubinant kas 3 – 4 savaitės) iki palaikomosios 20 - 40 mg paros dozės, kuri geriama iš karto visa ar padalyta į dvi dalis. Ilgalaikė hipertenzijos kontrolė palaikoma vartojant vaistą vieną kartą per parą.

Įprastinė didžiausia palaikomoji dozė yra 40 mg per parą. Klinikinių tyrimų metu kai kurie pacientai buvo gydyti net 80 mg paros doze.

Kartu vartojami diuretikai. Gydymo kvinapriliu pradžioje gali atsirasti simptominė hipotenzija. Diuretikais gydomiems pacientams tai atsitinka dažniau, nes šių ligonių organizme gali būti sumažėjęs skysčių ir (ar) druskų kiekis, todėl juos rekomenduojama gydyti atsargiai. Jei įmanoma, diuretikų vartojimą reikia nutraukti likus 2 – 3 dienoms iki gydymo kvinapriliu pradžios. Siekiant nustatyti, ar neatsiras diuretikais gydomam pacientui per didelė hipotenzija, rekomenduojama gydymą pradėti 2,5 mg kvinaprilio doze. Po to kvinaprilio dozė turi būti koreguojama (palaipsniui didinama, skiriant pakankamai laiko organizmui prisitaikyti prie dozės) tol, kol gaunamas optimalus gydomasis rezultatas (žr. 4.5 skyrių).

Stazinis širdies nepakankamumas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos