Temos
Sanorin
Vaistinis preparatas: Sanorin
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Sanorin 0,05% nosies purškalas, tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml Sanorin 0,05% nosies purškalo, tirpalo yra 0,5 mg nafazolino nitrato.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Nosies purškalas, tirpalas.

Skaidrus, bespalvis, bekvapis tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ūminio rinito, sinusito, ausies trimito ir vidurinės ausies uždegimo simptomų malšinimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

36 metų vaikams reikia įpurkšti 1 ar 2, o vyresniems kaip 6 metų vaikams ir jaunesniems kaip 15 metų paaugliams — 2 Sanorin 0,05% nosies purškalo dozes.

Vaisto įpurškiama į kiekvieną nosies landą keletą (pakanka 3) kartų per parą. Tarp įpurškimų turėtų būti ne trumpesnės kaip 4 valandų pertraukos. Sanorin vartoti trumpai: suaugusiesiems ne ilgiau kaip 7, vaikams — ne ilgiau kaip 3 paras. Jei kvėpavimas palengvėja, gydymą galima baigti ir anksčiau. Pakartotinai vartoti Sanorin galima tik po kelių dienų.

4.3 Kontraindikacijos

Sanorin 0,05% nosies purškalo, tirpalo draudžiama vartoti jaunesniems kaip 3 metų vaikams. Sanorin draudžiama vartoti, jei padidėjęs organizmo jautrumas nafazolinui arba bet kuriai pagalbinei vaistinio preparato medžiagai, taip pat sergant sausuoju nosies gleivinės uždegimu.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Ligoniai, kuriems yra širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų (arterinė hipertenzija, išeminė širdies liga), yra medžiagų apykaitos sutrikimų (cukrinis diabetas, suaktyvėjusi skydliaukės veikla), feochromocitoma arba kurie kartu vartoja MAO inhibitorių ar kitokių kraujospūdį didinančių vaistų, šį vaistinį preparatą turi vartoti labai atsargiai. Preparatą taip pat labai atsargiai reikia skirti sukeliant bendrąją anesteziją anestetikais, kurie įjautrina miokardą simpatikomimetikams (pvz., halotanu), taip pat ligoniams, sergantiems bronchų astma, nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

Preparatą vartoti trumpai, vengti perdozavimo, ypač vaikams. Vartojant ilgą laiką preparatų, mažinančių gleivinės paburkimą, nosies gleivinė gali paburkti, o vėliau vystytis atrofija.

Vartojančius didelę preparato dozę ligonius būtina atidžiai stebėti, ar neatsiranda nepageidaujamas poveikis širdžiai, kraujagyslėms ir nervų sistemai (palpitacija, hipertenzija, aritmija, galvos skausmas, galvos svaigimas, mieguistumas ar nemiga).

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Sanorin vartojant kartu su MAO inhibitoriais ar tricikliais antidepresantais (net kelias dienas po jų vartojimo) gali padidėti kraujospūdis.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Duomenų, ar nafazolinas prasiskverbia pro placentą ir ar jo patenka į motinos pieną, nepakanka, todėl prieš skiriant preparatą nėščiosioms ar žindyvėms, būtina kruopščiai įvertinti galimą pavojų ir laukiamą gydomąjį poveikį. Preparato nėščiosioms ar žindyvėms neskirti, išskyrus neabejotinai būtinus atvejus.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos