Temos
Septolete
Vaistinis preparatas: Septolete
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Septolete kietosios pastilės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kietojoje pastilėje yra 1,0 mg benzalkonio chlorido, 1,2 mg levomentolio, 1,0 mg pipirmėčių eterinio aliejaus (Mentha x piperita L., aetheroleum), 0,6 mg eukaliptų eterinio aliejaus (Eucalyptus globulus Labill., Eucalyptus fruticetorum F.von Muller., Eucalyptus smithii R.T. Baker, aetheroleum) ir 0,6 mg timolio.

Pagalbinės medžiagos: vienoje pastilėje yra 632 mg sacharozės, 218,1 mg laktozės monohidrato, 174,5 mg skystosios gliukozės, 152,7 mg sorbitolio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kietoji pastilė.

Pastilės yra žalios, apskritos, abipus išgaubtos.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Papildomas lokalus peršalimo ar gripo sukeltų lengvų burnos ir ryklės infekcinių ligų: faringito, stomatito, gingivito, tonzilito gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozavimas suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 12 metų vaikams

Suaugusių ir vyresnių kaip 12 metų vaikų paros dozė yra ne didesnė kaip 8 pastilės. Ji vartojama sučiulpiant po 1 pastilę kas 23 val.

Dozavimas 4-10 metų vaikams

410 metų vaikų paros dozė yra ne didesnė kaip 4 pastilės per parą, 1012 metų vaikų –ne didesnė kaip 6 pastilės per parą. Ji vartojama sučiulpiant po 1 pastilę kas 34 val.

Šio pastilių negalima vartoti prieš pat valgį ar valgio metu.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas bet kuriai vaistinio preparato medžiagai.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Jaunesniems kaip 4 metų vaikams Septolete pastilių vartoti nerekomenduojama.

Tyrimais su kitais ketvirtiniais amonio dariniais nustatyta, kad šios medžiagos lėtina žaizdų gijimą. Šių pastilių nerekomenduojama vartoti, jeigu burnoje yra atvirų žaizdų.

Pastilių negalima vartoti su pienu, kadangi mažėja antibakterinis benzalkonio chlorido poveikis.

Sergant sunkia infekcine liga, pasireiškiančia karščiavimu, galvos skausmu arba vėmimu, būtina pasitarti su gydytoju, ypač, jei būklė nepagerėja per 3 dienas.

Reikia atkreipti cukriniu diabetu sergančių pacientų dėmesį, kad kiekvienoje pastilėje yra 218 mg laktozės, 632 mg sacharozės, 174,5 mg gliukozės bei 152,7 mg sorbitolio.

Nerekomenduojama vartoti didesnės dozės negu nurodyta.

Specialūs įspėjimai dėl pagalbinių medžiagų

Kiekvienoje pastilėje yra 218 mg laktozės. Vadinasi, jei vaistinio preparato vartojama taip, kaip rekomenduota, su kiekviena doze į organizmą patenka 218 mg laktozės.

Šio vaistinio preparato negalima vartoti pacientams, kuriems yra nustatytas retas paveldimas sutrikimas Lapp laktazės stygius arba gliukozės ir galaktozės malabsorbcija.

Kiekvienoje pastilėje yra 632 mg sacharozės. Vadinasi, jei vaistinio preparato vartojama taip, kaip rekomenduota suaugusiems, su kiekviena doze į organizmą patenka 632 mg sacharozės.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos