Temos
Seretide Inhaler
Vaistinis preparatas: Seretide Inhaler
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Seretide Inhaler 25/50 mikrogramų/dozėje suslėgta inhaliacinė suspensija

Seretide Inhaler 25/125 mikrogramai/dozėje suslėgta inhaliacinė suspensija

Seretide Inhaler 25/250 mikrogramų/dozėje suslėgta inhaliacinė suspensija

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje dozėje (išpurškime) yra 25 mikrogramai salmeterolio (salmeterolio ksinafoato pavidalu) ir 50, 125 arba 250 mikrogramų flutikazono propionato (išpurškiama per vožtuvą). Tai atitinka 21 mikrogramą salmeterolio ir 44, 110 arba 220 mikrogramų flutikazono propionato, išpurškiamų iš paleidiklio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Suslėgta inhaliacinė suspensija.

Suspensija yra balta ar balkšva.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Seretide Inhaler vartojamas astmai reguliariai gydyti, kai reikia kartu vartoti ilgai veikiančių ?2 agonistų ir inhaliacinių kortikosteroidų. Jis tinka:

- pacientams, kuriems inhaliaciniai kortikosteroidai ir prireikus inhaliuojami trumpai veikiantieji ?2 agonistai nepakankamai veiksmingi;

arba

- pacientams, kuriems kartu vartojami inhaliaciniai kortikosteroidai ir ilgai veikiantys ?2 agonistai pakankamai veiksmingi.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Seretide Inhaler tinka tik inhaliacijoms.

Pacientus reikia įspėti, kad didžiausiam poveikiui gauti Seretide Inhaler vartoti būtina reguliariai, net jei ligos simptomų nėra.

Gydytojas pacientus turi reguliariai tikrinti, kad būtų palaikoma optimali Seretide dozė ir keičiamas tik vaistinio preparato įtaisas. Dozę gali keisti tik gydytojas. Būtina parinkti mažiausią dozę, veiksmingai šalinančią ligos simptomus. Jei juos pavyksta pašalinti vartojant mažiausio stiprumo vaistų derinį du kartus per parą, tada galima bandyti inhaliuoti vien tik kortikosteroido. Kitas būdas yra pacientams, kuriems reikia vartoti ilgai veikiančio ?2 agonisto, - galima bandyti Seretide vartoti vieną kartą per parą, jei, gydytojo nuomone, to pakanka ligai kontroliuoti. Jei Seretide vartojama vieną kartą per parą, pacientams, kuriuos priepuoliai ištinka naktį, vaisto vartoti reikėtų vakare, o tiems, kuriuos priepuoliai ištinka paprastai dieną, vaisto vartoti reikėtų ryte.

Reikia vartoti tokio stiprumo Seretide, kad jame esanti flutikazono propionato dozė atitiktų ligos sunkumą. Pastaba: Seretide 25/50 mikrogramų dozė suaugusiems žmonėms ir vaikams, sergantiems sunkia astma, yra nepakankama. Gydytojas turi žinoti, kad astma sergančius pacientus flutikazono propionatas veikia maždaug du kartus stipriau nei kiti inhaliaciniai steroidai. Pavyzdžiui, 100 mikrogramų flutikazono propionato dozė maždaug atitinka 200 mikrogramų beklometazono dipropionato (sudėtyje yra CFC) ar budezonido dozę. Jei kai kuriems pacientams vaisto reikia dozuoti kitaip, nei rekomenduojama, jiems reikėtų skirti tinkamas ? agonisto ir (arba) kortikosteroido dozes.

Rekomenduojama dozė

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos