Temos
Sermion
Vaistinis preparatas: Sermion
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Sermion 4 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename miltelių injekciniam tirpalui buteliuke yra 4 mg nicergolino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Priešsenatvinio ir senatvinio smegenų veiklos sutrikimo, kai blogėja pažintinė funkcija ir kartu pasireiškia afektinis, elgesio ir somatinis sutrikimas, sumažėja intelekto simptominis gydymas. Periferinės kraujotakos sutrikimai.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Preparato galima švirkšti į raumenis arba į veną. Į raumenis švirkšti 2 –4 mg (2 –4 ml) 2 kartus per dieną. Į veną lėtai švirkšti 4 –8 mg, atskiedus 100 ml fiziologinio arba gliukozės tirpalo. Gydytojo nuožiūra šią dozę galima kartoti keletą kartų per dieną.

Pranašumas Sermion švirkšti į arteriją: 4 mg preparato atskiedus 10 ml fiziologinio tirpalo injekuoti 2 minutes.

Dozė, vartojimo trukmė ir būdas priklauso nuo ligos sunkumo. Kartais galima pradėti preparatą vartoti parenteriniu būdu, o palaikomąjį gydymą tęsti geriamąja vaisto forma.

Suaugusieji ir senyvi pacientai

Farmakokinetinių ir vaisto toleravimo tyrimų duomenimis, specialaus dozavimo ir vartojimo būdo suaugusiems ir pagyvenusiems pacientams nereikia.

Vaikai

Sermion skirti vaikams negalima.

Pacientai, kurių inkstų funkcija sutrikusi

Maždaug 80 % nicergolino metabolitų eliminuojami per inkstus. Nors duomenų, kad vaisto ekskrecija sulėtėja pacientams, kuriems sutrikusi inkstų funkcija negauta, tačiau tokiems pacientams preparato dozę rekomenduojama mažinti.

4.3 Kontraindikacijos

Nesenai įvykęs miokardo infarktas, ūminis kraujavimas, sunki bradikardija, sutrikusi ortostatinė reguliacija ir padidėjęs jautrumas nicergolinui.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Paprastai, vartojant rekomenduojamą dozę, Sermion poveikio kraujospūdžiui nedaro. Hipertenzija sergantiems pacientams kraujospūdis gali palaipsniui mažėti.

Ligoniams su padidėjusiu šlapimo rūgšties kiekiu kraujyje ar anksčiau sirgusiems podagra ir (arba) vartojantiems vaistus, kurie gali sutrikdyti šlapimo rūgšties metabolizmą ir ekskreciją, nicergoliną reikia skirti atsargiai.

Retai, preparato vartojant parenteriniu būdu, gali pasireikšti hipotenzija, todėl pacientui patariama po vaisto injekcijos kelias minutes ramiai pagulėti, ypač gydymo pradžioje.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nicergolinas gali sustiprinti kitų kraujo spaudimą mažinančių vaistų poveikį. Sermion metabolizuojamas CYP 2D6, todėl galima sąveika su preparatais, kurie taip pat metabolizuojami šio izofermento.

4.6 Nėštumas ir žindymas

Nors toksikologinių tyrimų duomenimis nicergolinas nesukelia teratogeninio poveikio, nėščios moterys gali jį vartoti tik nuolat prižiūrimos gydytojo tada, kai tai neišvengiama.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos