Temos
Tarnasol
Vaistinis preparatas: Tarnasol
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Tarnasol 12,5 mg plėvele dengtos tabletės

Tarnasol 50 mg plėvele dengtos tabletės

Tarnasol 100 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Tarnasol 12,5 mg tabletėje yra 12,5 mg veikliosios medžiagos losartano kalio druskos. Tarnasol 50 mg tabletėje yra 50 mg veikliosios medžiagos losartano kalio druskos. Tarnasol 100 mg tabletėje yra 100 mg veikliosios medžiagos losartano kalio druskos.

Pagalbinės medžiagos:

Tarnasol 12,5 mg tabletė 25,27 mg laktozės monohidrato ir kitų pagalbinių medžiagų. Tarnasol 50 mg tabletė 25,50 mg laktozės monohidrato ir kitų pagalbinių medžiagų. Tarnasol 100 mg tabletė 51,00 mg laktozės monohidrato ir kitų pagalbinių medžiagų.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Tarnasol 12,5 mg:

Apvalios, mėlynos, plėvele dengtos tabletės.

Tarnasol 50 mg:

Apvalios, baltos, plėvele dengtos tabletės.

Tarnasol 100 mg:

Apvalios, baltos, plėvele dengtos tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės hipertenzijos gydymas.

Inkstų ligos gydymas, kaip antihipertenzinio gydymo dalis, pacientams, sergantiems hipertenzija ir II tipo cukriniu diabetu, susijusiu su ? 0,5 g per parą proteinurija.

Lėtinio širdies nepakankamumo gydymas (60 metų ir vyresniems pacientams), kai tolesnis gydymas angiotenziną konvertuojančio fermento (AKF) inhibitoriais netinka dėl nepageidaujamo poveikio, ypač kosulio, arba kontraindikacijų. Širdies nepakankamumu sergantiems pacientams, kurių būklę stabilizavo AKF inhibitoriai, gydymo keisti losartanu nereikia. Pacientų kairiojo skilvelio išstūmimo frakcija turi būti ? 40% ir būklė stabilizuota lėtinio širdies nepakankamumo gydymo metu.

Insulto rizikos mažinimas hipertenzija sergantiems pacientams, kuriems EKG yra dokumentuota kairiojo skilvelio hipertrofija (žr. 5.1 skyrių LIFE tyrimas, Rasė).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Losartano tabletes reikia nuryti užgeriant stikline vandens.

Tarnasol galima vartoti valgant ar nevalgius.

Hipertenzija

Daugumai pacientų įprastinė pradinė ir palaikomoji dozė yra 50 mg kartą per parą. Stipriausias antihipertenzinis poveikis pasireiškia po 3 - 6 savaičių nuo gydymo pradžios. Dozę padidinus iki 100 mg kartą per parą (ryte), kai kuriems pacientams galima papildoma nauda. Tarnasol galima vartoti kartu su kitais antihipertenziniais vaistiniais preparatais, ypač diuretikais (pvz., hidrochlorotiazidu).

Vaikų hipertenzija

Duomenų apie losartano veiksmingumą ir saugumą, gydant hipertenzija sergančius 6 – 16 metų vaikus ir paauglius, yra nedaug (žr. 5.1 skyrių, „Farmakodinaminės savybės“). Farmakokinetikos hipertenzija sergančių vyresnių kaip 1 mėnesio vaikų organizme duomenų yra mažai (žr. 5.2 skyrių „Farmakokinetinės savybės“).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos