Temos
Tidomat
Vaistinis preparatas: Tidomat
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Tidomat 20 mg/5 mg/ml akių lašai, tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename ml tirpalo yra 20 mg dorzolamido (dorzolamido hidrochlorido pavidalu) ir 5 mg timololio (timololio maleato pavidalu).

Pagalbinės medžiagos: viename akių lašų, tirpalo ml yra 0,075 mg benzalkonio chlorido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Akių lašai, tirpalas.

Vandeninis tirpalas yra skaidrus, truputį klampus, bespalvis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Tidomat vartojamas padidėjusio akispūdžio gydymui pacientams, sergantiems atviro kampo glaukoma arba pseudoeksfoliacine glaukoma, kai gydymas lokaliai vien beta adrenoreceptorių blokatoriais yra nepakankamas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozė yra vienas Tidomat lašas į pažeistos akies (-ių) junginės maišelį du kartus per parą.

Jei vietiškai vartojamas kitas vaistinis preparatas akims, tai kitas vaistinis preparatas turi būti vartojamas ne mažiau kaip po 10 minučių.

Vaikai:

Veiksmingumas vaikams nebuvo nustatytas.

Saugumas vaikams, jaunesniems kaip 2 metai, nebuvo nustatytas (informacija apie saugumą vyresniems kaip 2 metai ir jaunesniems kaip 6 metai vaikams, žr. 5.1 skyrių).

Pacientui reikia nurodyti prieš vaistinio preparato vartojimą nusiplauti rankas ir saugotis, kad paruoštos talpyklės galiukas neprisiliestų prie akies arba apie akį esančios zonos. Norint užtikrinti teisingą dozavimą, buteliuko angos didinti negalima.

Taip pat pacientui reikia nurodyti, kad akių lašai, jei jie netinkamai vartojami, gali būti užkrėsti aplinkoje pasitaikančiomis bakterijomis, kurios sukelia akių infekcines ligas. Kai vartojamas užterštas tirpalas, galimi sunkūs akių pažeidimai, dėl to galima net apakti.

Pacientai turi būti supažindinti su teisingu Tidomat akių buteliuko naudojimu.

Vartojimo instrukcija:

1. Prieš pirmąjį vaistinio preparato vartojimą apsauginis uždoris ant buteliuko kaklelio turi būti nepažeistas. Tai normalu, kad uždarytas buteliukas turi tarpą tarp buteliuko ir dangtelio.

2. Reikia nuimti dangtelį nuo buteliuko.

3. Paciento galva turi būti atlošta atgal ir apatinis akies vokas turi būti švelniai patrauktas žemyn, kad susidarytų maža kišenė tarp voko ir akies.

4. Buteliukas turi būti apverstas ir spaudžiamas tol, kol vienas lašas įlašės į akį. LAŠINTUVO ANTGALIO NEGALIMA PRILIESTI PRIE AKIES AR VOKO.

5. Jei reikia, 3 ir 4 veiksmai gali būti pakartoti su kita akimi.

6. Buteliuko dangtelis turi būti uždėtas atgal ir buteliukas turi būti uždaromas iš karto po panaudojimo.

4.3 Kontraindikacijos

Tidomat negalima vartoti pacientams, jeigu:

Sergama reaktyvia kvėpavimo takų liga, įskaitant bronchinę astmą (ar sirgta anksčiau bronchine astma) arba sunkią lėtinę obstrukcinę plaučių ligą

yra sinusinė bradikardija, II arba III laipsnio atrioventrikulinė blokada, kliniškai pasireiškęs širdies nepakankamumas, kardiogeninis šokas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos