Temos
TORVACARD
Vaistinis preparatas: TORVACARD
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

TORVACARD 10 mg plėvele dengtos tabletės

TORVACARD 20 mg plėvele dengtos tabletės

TORVACARD 40 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

TORVACARD 10 mg

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

TORVACARD 20 mg

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 20 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

TORVACARD 40 mg

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 40 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

Pagalbinė medžiaga: TORVACARD 10 mg. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 26,30 mg laktozės monohidrato. TORVACARD 20 mg. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 52,60 mg laktozės monohidrato. TORVACARD 40 mg. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 105,20 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė (tabletė).

TORVACARD 10 mg plėvele dengtos tabletės yra baltos ar beveik baltos, ovalios, abipus išgaubtos, maždaug 9,0 mm ilgio ir 4,5 mm pločio.

TORVACARD 20 mg plėvele dengtos tabletės yra baltos ar beveik baltos, ovalios, abipus išgaubtos, maždaug 12,0 mm ilgio ir 6,0 mm pločio.

TORVACARD 40 mg plėvele dengtos tabletės yra baltos ar beveik baltos, ovalios, abipus išgaubtos, maždaug 13,9 mm ilgio ir 6,9 mm pločio.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Hipercholesterolemija

Padidėjusios bendro cholesterolio (bendrojo-C), mažo tankio lipoproteinų cholesterolio (MTL-C), apolipoproteino B ir trigliceridų koncentracijos kraujyje mažinimas kartu su tinkama dieta, suaugusiems, paaugliams ir 10 metų ar vyresniems vaikams, sergantiems pirmine hipercholesterolemija, šeimine (heterozigotinio tipo) hipercholesterolemija arba mišria hiperlipidemija (atitinkančią II a arba II b tipą pagal Fredrickson klasifikaciją) tuo atveju, jeigu gydymas dieta arba kitomis nefarmakologinėmis priemonėmis yra nepakankamai veiksmingas.

Bendro cholesterolio ir MTL cholesterolio koncentracijos kraujyje mažinimas suaugusiems, sergantiems homozigotine šeimine hipercholesterolemija, kartu su kitais bendro cholesterolio ir MTL cholesterolio koncentraciją kraujyje mažinančiais gydymo būdais (pvz., MTL afereze), arba tuo atveju, jeigu jie negalimi.

Kardiovaskulinės ligos profilaktika

Kardiovaskulinių reiškinių profilaktika pacientams, kuriems nustatyta didelė kardiovaskulinių reiškinių atsiradimo pirmą kartą rizika (žr. 5.1 skyrių), kartu koreguojant kitus rizikos veiksnius.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozavimas

Prieš gydymą TORVACARD tabletėmis, pacientui reikia skirti įprastą cholesterolio koncentraciją kraujyje mažinančią dietą, kurios jis turi laikytis ir gydantis TORVACARD.

Dozę reikia nustatyti individualiai, atsižvelgiant į pradinę MTL cholesterolio koncentraciją kraujyje, gydymo tikslą ir paciento organizmo atsaką į gydymą.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos