Temos
Valtrex
Vaistinis preparatas: Valtrex
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Valtrex 500 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra toks valacikloviro hidrochlorido kiekis, kuris atitinka 500 mg valacikloviro.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Balta, abipus išgaubta, pailga tabletė, kurios branduolys yra baltas arba beveik baltas. Ant vienos tabletės pusės išgraviruota ,,GX CF1”.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Vėjaraupių (Varicella zoster) virusų (VZV) sukeltos infekcijos: juosiančioji pūslelinė (herpes zoster)

Suaugusiųjų, kurių imunitetas nesutrikęs, sergančių juosiančiąja pūsleline (herpes zoster) ir akių pūsleline, gydymas Valtrex (žr. 4.4 skyrių).

Valtrex skiriamas juosiančiosios pūslelinės (herpes zoster) gydymui tiems suaugusiems pacientams, kuriems pasireiškia lengvas ar vidutinio sunkumo imuninės sistemos slopinimas (žr. 4.4 skyrių).

Paprastosios pūslelinės (herpes simplex) virusų (HSV) sukeltos infekcijos

Valtrex vartojimo indikacijos

- HSV sukeltos odos ir gleivinių infekcijos gydymas ir slopinimas, įskaitant:

- lytinių organų pūslelinės pirmojo epizodo gydymą suaugusiesiems ir paaugliams, kurių imunitetas nesutrikęs, bei suaugusiems pacientams, kuriems yra imunodeficitas;

- pasikartojančių lytinių organų pūslelinės epizodų gydymą suaugusiesiems ir paaugliams, kurių imunitetas nesutrikęs, bei suaugusiems pacientams, kuriems yra imunodeficitas;

- lytinių organų pūslelinės pasikartojančių epizodų slopinimą suaugusiesiems ir paaugliams, kurių imunitetas nesutrikęs, bei suaugusiems pacientams, kuriems yra imunodeficitas;

- HSV sukeltų pasikartojančių akių infekcijų gydymas ir slopinimas (žr. 4.4 skyrių).

Klinikinių tyrimų su HSV užsikrėtusiais pacientais, kuriems imunodeficitas pasireiškia ne dėl ŽIV, neatlikta (žr. 5.1 skyrių).

Citomegalovirusų (CMV) sukeltos infekcijos

CMV infekcijos ir jos sukeltos ligos profilaktika Valtrex po solidinio organo persodinimo operacijos suaugusiesiems ir paaugliams (žr. 4.4 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vėjaraupių (Varicella zoster) virusų (VZV) sukeltos infekcijos: juosiančioji pūslelinė (herpes zoster) ir akies pūslelinė

Pacientams reikia patarti, kad diagnozavus juosiančiąją pūslelinę, gydymą pradėtų kiek galima greičiau. Duomenų apie gydymą, pradėtą praėjus daugiau kaip 72 valandoms nuo juosiančiosios pūslelinės išbėrimo pradžios, nėra.

Suaugusieji, kurių imuninė sistema nesutrikusi

Dozė pacientams, kurių imunitetas nesutrikęs, yra 1000 mg tris kartus per parą septynias dienas (visa paros dozė yra 3000 mg). Šią dozę reikia sumažinti, atsižvelgiant į kreatinino klirensą (žr. toliau skyrelį ,,Inkstų funkcijos sutrikimas“).

Suaugusieji, kuriems pasireiškia imunodeficitas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos