Temos
Priemonė medžiagų apykaitai pagerinti


Daugelyje Kinijos pakraščių ir Rusijos Tolimųjų Rytų vietų -yra gausybė dumblių, vadinamų jūros kopūstais. Jų gydomosios savybės kinams buvo žinomos jau senovėje. Jie ir dabar jūros kopūstus vartoja maistui (ir šviežius, ir džiovintus). Seniau kopūstus džiovindavo ant pakrantės smėlio, vėliau pradėjo gaminti stovus ir pastoges, panašias į daržines tabakui džiovinti, kokias dažnai galima pamatyti pietinėse Amerikos valstijose. Naujuoju būdu džiovinti kopūstai daug švaresni.

Labai smulkiai supjaustyti jūros kopūstai - geras priedas prie maisto; nedžiovintus dumblius virti reikia ilgai, kol jie suminkštės, kitaip juos sunku sukramtyti.

Manoma, kad žali, sutrinti į miltelius kopūstai daug vertingesni, negu virti.

Jūros kopūstai turi daug jodo. Pirmojo pasaulinio karo metu, kai medicininių priemonių ir che minių preparatų importas iš Vokietijos nutrūko, Rusijos vyriausybė organizavo jodo gavybą iš Ramiojo vandenyno pakrantės dumblių.

Jūros kopūstai - nuostabi priemonė, gerinanti medžiagų apykaitą. Jie įeina į daugelio vaistų, kuriuos gamina kinų farmacininkai, sudėtį.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos