Temos
Priemonės nuo sumušimų, mėlynių ir išnirimų


A. Jeigu stipriai susimušus atsiranda gumbas arba mėlynė su įbrėžimu arba įdrėskimu, tai dažnai gali prasidėti uždegimas arba iškilti votis.

Rekomenduojama skaudančią vietą gausiai sudrėkinti švino pavilgu arba uždėti ant jos ledo, o vėliau - kamparo spirito arba arnikos žiedų nuoviro kompresą. Jeigu patinimas ilgai neatslūgsta, tai tą vietą reikia įtrinti cinko arba švino tepalu arba tepalu su jodo priemaiša.

B. Sąnarius patempus arba jiems išnirus, reikia užkirsti kelią uždegimui: 1-2 dienas ant jų dėti ledo; kartais galima uždėti dėles, o po to padaryti kamparo spirito ir arnikos nuoviro kompresą.

C. Viena iš geriausių priemonių - džiovinta durlė. Jeigu ant sumuštos vietos ją uždėsite iš karto, tai net mėlynės neatsiras ir nebus kraujosrūvos. 1 valgomajam šaukštui vandens paimti ne mažiau, kaip 2 valgomuosius šaukštus beveik iki miltelių susmulkintos duries. Tokią tešlą ir uždėti. Durlė pradeda veikti tada, kai dalis vandens iš jos išgaruoja ir ji tampa tik drėgna.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos