Temos
Paraudusi nosis


Ši liga dažniausiai pažeidžia girtuoklių nosis, taip pat gali prasidėti dėl patekusio į nosį užkrato: iš pradžių parausta tik nosies galiukas, paskui ir visa nosis, net skruostai ir dalis kaktos. Jeigu tuojau nebus imtasi reikiamų priemonių, ant nosies per trumpą laiką atsiranda daug raudonų gyslelių, dėl to nosis pasidaro melsvo atspalvio. Nosis padidėja, jos riebalinės liaukos išsiplečia, ji ima blizgėti ir tampa panaši į kriaušę.

Jeigu ligos priežastis yra girtavimas, reikia tuojau mesti gerti. Patartina praustis taninu, ąžuolo žievės nuoviru. Tai gali sustabdyti ligą. Tačiau jei laikas uždelstas ir kraujagyslės išsiplėtusios, galima vartoti žymaus gydytojo Almazovo tepalą: ichtiolis, etilo alkoholis, etilo eteris (viskas vienodomis dalimis). Tuo skysčiu tris kartus per dieną reikia teptuku tepti nosį.

Bet veiksmingiausia priemonė, padedanti greitai ir visiškai išgyti (ypač jeigu liga prasidėjo užsikrėtus), tai vaistai - privinas.

Liaudies medicina siūlo, nosiai pradėjus raudonuoti, nakčiai prie jos pridėti tarkuotą žalią bulvę ir aprišti. Jeigu paraudimas atsitiktinis, šis būdas greit padeda.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos