Temos
Rykštenė: puikus vaistas inkstams

Puslapis: 3

Be to, egzistuoja daug negalavimų, kurių net su gydytojo ir medikamentų pagalba neįmanoma išgydyti. Šiems negalavimams galima priskirti skausmus besišlapinant,dažną norą šlapintis, šlapimo susilaikymą, spazmiškus šlapimo pūslės skausmus, pūslės uždegimus, šlapinimąsi j lovą, inkstų ar pūslės smėlį bei akmenis, o vyrams — prostatos ligas, netgi vandens sankaupas audiniuose, taip vadinamas edemas (daugeliu atvejų tai yra ženklas, kad inkstai pašalina iš organizmo nepakankamą kiekį skysčių). Ir visais šiais nemaloniais pojūčiais galima atsikratyti, jei gersite rykštenės arbatą.

Kadangi rykštenė yra visiškai nenuodinga, tai vaistinėse galima ir be receptų nusipirkti daug medikamentų, tinktūrų ir tablečių, gydančių šlapimo organų susirgimus rykštenės veikliosiomis medžiagomis. Į vaistažolės sudėtį įeinančios gydomosios medžiagos natūraliai išsiskiria ir rykštenės arbatose. Šią arbatą gaminkite taip: imkite 2 šaukštelius džiovintų vaistažolių (ne mažiau veiksmingą arbatą galima taip pat pasigaminti iš šviežių rykštenių), užpilkite vienu puodeliu šalto vandens ir šį antpilą užvirkite, 2-3 minutes palikite, kad pritrauktų, tuomet perkoškite, pasaldinkite medumi ir gerkite mažais gurkšneliais rytais ir vakarais.

Daugelio cheminių vaistų sudėtyje yra tik viena aktyvioji medžiaga. Pavyzdžiui, daugelio vaistų nuo galvos skausmo pagrindą sudaro acetilsalicilo rūgštys. Vaistiniuose gi augaluose matome visai kitą vaizdą. Dažnai gamta sukomponuoja viename augalėlyje tuziną ir daugiau biologiškai aktyvių medžiagų. Čia jums ir pateikiame keletą į rykštenės sudėtį įeinančių medžiagų:

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos