Temos
Sąnarius skauda visiems


Draugai nusprendė, kad 37 metų berlynietei Frici ir jos 47 metų vyrui Giunteriui šiek tiek galvoj negerai. Mat jie atostogų praleisti nuvažiavo į kurortą, gydytis reumato, nors abudu jie buvo visai sveiki. Jiems tiktai retkarčiais suskausdavo sąnarius — čia kelį, čia vėl petį. Jie mano, jog jų atostogos praėjo sėkmingai, nes dabar skausmų kaip nebūta.

Kam reikia važiuoti gydytis, jeigu jautiesi dar „visai sveikas?" Daugeliui atrodo, kad gaila aukoti gražų laiką. Geriau palaukti, kol ims laužyti kaulelius. Tada bus pats laikas gydytis. Mėgaukis jaunyste, senatvė ir taip netruks ateiti. O kai jau tada visus šonus pradės gelti, pareikalausi, kad tave siųstų gydytis. Ir apskritai — gydyti juk privalo gydytojas. O valstybė turi už viską sumokėti, tai tavo teisė.

Sis tas apie reumatą. Prieš pradėdami gydyti reumatą vandens procedūromis, pabandykime suvokti, kokia tai liga. Garsiausi Europos reumato specialistai, kad ir tokie, kaip Kreucnacho profesorius dr. Šilingas, pagaliau neseniai išsiaiškino, kad mokslas apie reumatą kol kas nieko doro nežino. Žmonės kenčia nuo didžiųjų sąnarių, ypač kelių, pečių, klubų ir čiurnos, taip pat alkūnių reumatinių skausmų. Iš pradžių paskauda tai šen, tai ten. Skausmai klaidžioja po kūną, gali įsitvirtinti kiekviename sąnaryje, vienoje pusėje arba abiejose, daugelyje sąnarių vienu metu. Be to, skaudėti gali ir mažuosius plaštakų arba pėdų sąnarius. Gali prasidėti ir raumenų skausmai (raumenų reumatas).

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos