Temos
Sąnarius skauda visiems

Puslapis: 7

Sensacija galutinai pasitvirtino, kai 1912 metais vienoje senoje kalnakasybos šachtoje buvo aptiktos tokios pačios labai labai nežymios aktyviojo radžio dalelės. Bandymai netrukus parodė, kad inhaliacinės vonios šachtose dar geriau malšina reumatinius skausmus negu visos kitos priemonės. „Kreucnacho metodas" — kombinuotas gydymas vandens voniomis ir šachtų radono (taip dabar vadinamos radioaktyvios dujos) inhaliacijomis — iki šių laikų vis dar yra visų efektyviausias reumato gydymo būdas pasaulyje.

Kas yra radonas? Visur uolynų olose buvo imta ieškoti gydančio radono. Jo taip pat buvo rasta Bad Reichenhole ir Bad Gaštaine Austrijoje. Tarybų Sąjungoje dabar reumatu ir astma sergantys ligoniai gydomi daugiau kaip 200 radono šachtų. Radonas yra inertinės dujos, kurios susidaro skylant radžiui. Galutinis elementas yra jau nebe radis, o aktyvus švinas. Radono pusamžis (t. y. laikas, per kurį suskyla pusė jo radioaktyvios medžiagos kiekio) yra 3,8 dienos, o žmogaus kūne radioaktyvi medžiaga skyla kur kas greičiau ir jau po maždaug penkių valandų nepavyksta aptikti jokių aktyvių medžiagų. 99,9 procento skilimo produktų yra iškvepiami kartu su oru. Ir tiktai viena dešimtatūkstantoji jau neberadioaktyvios medžiagos (polonijaus, bismuto, švino) dalelė pagaliau nusėda kauluose.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos