Temos
Širdies ligos


Diagnozuoti vieną ar kitą širdies ligą ir nustatyti tinkamą gydymą gali tik gydytojas, todėl čia bus paminėtos tik kai kurios širdies ligos ir kai kurios priemonės joms palengvinti. 1. Širdies ydos

Jos dažniausiai būna įgimtos arba atsiranda širdžiai netinkamai vystantis, ypač labai greit augant nuo 10 iki 12 metų amžiaus. Be to, gali atsirasti po kokios nors sunkios ligos. Požymiai: skauda širdį, spaudžia po krūtine, sunku kvėpuoti, smarkiai plaka širdis, patinsta kojos. Nereikia jaudintis, nedirbti fizinio darbo, gerai maitintis, daugiausia baltyminiu maistu: mėsa, kiaušiniais, pieno produktais. Negalima valgyti šokolado, gerti alkoholinių gėrimų. Žalinga rūkyti. Jeigu galima, gyventi geriau ten, kur drėgnas klimatas, ypač prie jūros, bet ne kalnuose.

Ištikus smarkiam širdies plakimo priepuoliui, reikia atsigulti ir prie širdies pridėti pūslę su ledu arba šaltą kompresą.



Širdies nutukimas

Tai - riebalų susikaupimas prie širdies. Svarbiausia priežastis - paveldimumas. Be to, šia liga dažnai suserga apkūnūs žmonės ir moterys, pasibaigus mėnesinėms. Reikia mažiau valgyti, ypač miltinių, riebių ir saldžių valgių, po pietų nemiegoti, o svarbiausia - kasdien vaikščioti ne mažiau kaip dvi valandas.



Širdies išsiplėtimas

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos