Temos
Skrandžio, kepenų, žarnyno, pieno liaukų, stemplės vėžys

Puslapis: 6

kimbantysis lipikas naudojamas vonioms, kompresams ir apiplovimams. Tibeto medicinoje jo šaknys naudojamos sergant pneumonija ir endometritu.

Pieno liaukų, gimdos vėžiui ir polipams gydyti tinka ir ugniažolė (lot. Chelidonium). Gegužės mėnesį ją reikia iškasti su šaknimis, gražiai išimant visą augalą ir jo nepažeidžiant, išplauti, apdžiovinti, sumalti mėsmale, išsunkti per marlę, sumaišyti lygiomis dabmis sultis su degtine ir 10 dienų laikyti tamsioje vietoje.

Gerti valandą prieš valgį po vieną arbatinį šaukštelį su vandeniu penkias dienas. Ugniažolė veikia deginamai, todėl reikia saugotis, kad nenudegintų balso stygų. Praėjus penkioms dienoms geriama po valgomąjį šaukštą, kol visiškai pasveikstama.

Galima panaudoti ir geltonas ugniažolės sultis. Kruopščiai, kad nepakenktume, iškasame visą augalą, išplauname, apdžioviname ir po truputį nuo šaknų pjaunant surenkame į indą geltonas sultis ir įdedame į šaldytuvą.

Geriant su degtine paruoštas, pritraukintas ugniažolės sultis ir ant žaizdos lašinant jos natūralias geltonas sultis, taip pat vartojant įvairių žolių arbatą labai greitai galima išsigydyti pieno liaukų vėžį, netgi ketvirtą jo stadiją.

Įvairių žolių arbatai renkami visi lauko žolių ir krūmų, netgi vaismedžių žiedai, geriausia pavasarį. Du trečdaliai dvilitrinio stiklainio užpildomi surinktais žiedais, stiklainis iki viršaus pripildomas vandens, užvirinama ir suvyniojus šiltai palaikoma per naktį, paskui iškošiama. Tokia arbata geriama po mažą gurkšnelį, nes geriant po daugiau gali pakilti kraujospūdis. Paruoštą arbatą reikia išgerti per dieną.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos