Temos
Stenokardija ir kai kurios kitos širdies ligos

Puslapis: 2

Gudobelės trauktinę aš gaminuosi taip. Turiu puodą, kuriame telpa 7 stiklinės, dedu į jį 7 kupinus valgomuosius šaukštus uogų ir užpilu verdančiu vandeniu. Puodą statau ant šilumą nepraleidžiančio padėklo (tam tinka bet kokio storio asbesto lakštas), šiltai apsuku ir laikau 20 - 24 vai. Po to viską perkoštu per marlę, išspaudžiu išmirkusias uogas ir pastatau sultis į šaldytuvą. Geriu po stiklinę triskart per dieną, valgydamas.

Kai pradėjau gydytis žolėmis, tai vartojau gudobelės ir kartenės lygias svorio dalis. O prieš 6 mėnesius pradėjau vartoti tik gudobelę ir, atvirai pasakysiu, didelio skirtumo nematau.

Tarp kitko, noriu Jums pasakyti, kad Vokietijoje spiritinė gudobelės trauktinė laikoma vieninteliu vaistu nuo stenokardijos. Tokią trauktinę vartoju kelionėse, kai nėra galimybių pasidaryti nuoviro arba vežiotis jos butelį.

Mano amžiuje vitaminas C - būtinas. Žinoma, galima nusipirkti ir tablečių, betas pripažįstu natūralias priemones, todėl teikiu pirmenybę užplikytai gudobelei kartu su erškėtrože, na, ir gerti maloniau."

Pastaba. Šios knygelės autoriaus bičiulį muzikantą antrasis stenokardijos priepuolis ištiko praslinkus metams po pirmojo. Du kartus gulėjo ligoninėje, ir palyginti ilgai. Netikėtai jis gavo pasiūlymą skristi lėktuvu į gastroles. Gydytojai kategoriškai uždraudė jam skristi, pranašaudami staigų ligos paūmėjimą ir, galimas dalykas, net mirtį. Šios knygelės autorius pasiekė, kad muzikantas skristų, bet prie savęs visuomet turėtų metalinę taurelę, flakoną su spiritine gudobelės trauktine ir buteliuką vandens, kad prireikus jis galėtų išgerti vaistų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos