Temos
Storosios žarnos kataras (kolitas)


Dažniausiai susergama dėl skrandžio rūgščių trūkumo, peršalus, suvalgius blogai paruoštų mėsos ar žuvies patiekalų, užterštų daržovių ar vaisių. Požymiai: nuolatinis maudžiantis galvos skausmas, dažnas tuštinimasis, pilvo skausmai, išmatose daug gleivių.

Reikia laikytis griežtos dietos: nevalgyti jokios mėsos, jautienos buljono, kiaušinių, apskritai jokio baltyminio maisto. Galima valgyti pieniškus produktus, košes, trintas virtas bulves, gerti po pusę stiklinės per dieną vynuogių ir morkų sulčių. Nors ir laikantis dietos, reikia gerai maitintis, nes kolitas išsekina organizmą.

Prieš miegą kasdien daryti dvi klizmas: pirmą - valomąją iš trijų stiklinių gryno vandens, o po to - antrą iš vienos stiklinės ryžių nuoviro, pridėjus 30 gramų laktozės (pieno cukraus). Ši klizma turi likti žarnose visą naktį. Nuo laktozės iš pradžių susidaro dujos - tai požymis, kad klizma veikia. Po 5-7 tokio gydymo dienų kolitas praeina, bet vis dėlto dar kokią savaitę reikia daryti klizmas ir laikytis dietos. Paskui klizmų nebedaryti, bet laktozę gerti dar savaitę, du kartus per dieną po 30 gramų.

Kadangi kolitas labai atkakli liga, tai ir pasveikus po dviejų mėnesių tris dienas iš eilės vėl reikia pakartoti klizmas su laktoze.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos