Temos
Tibetietiškasis kraujo užkrėtimo (gangrenos) gydymo būdas


Chirurgija bendrąja šio žodžio prasme Kinijoje ir Tibete ypatingo populiarumo neturi. Autoriui žinomas tik vienintelis atvejis, kai tibetiečiai buvo priversti pasinaudoti savotiška chirurgija. Kitą panašų atvejį savo paskaitose prisimena akademikas N.K. Rerichas.

Tibetietis medžiodamas susižalojo ranką. Į tai jis reagavo ramiai ir greitai viską užmiršo. Tačiau žaizdelė užsiteršė ir kraujas užsikrėtė. Ranka, nors ir lėtai, pradėjo juoduoti. Tuomet lama liepė ligoniui atvykti pas jį ir atsivesti savo jaką (Tibeto jautį). Tibetietis atvyko pas lamą

Su jaku. Lama paėmė paprastą peilį ir pajuodavusią ranką truputį įpjovė, nuvalė žaizdą ir pašalino sukrešėjusį užkrėstą kraują. Po to, įpjovęs jakui, įvarvino į puodelį truputėlį šviežio kraujo. Tuo krauju jis ištepė žaizdą ant tibetiečio rankos ir ją aprišo. Šitą operaciją lama pakartojo 4 kartus. Tibetietis pasveiko ir liko gyvas.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos