Temos
Traukuliai kūdikiams


Traukuliai būna dėl kokios nors smegenų ligos, nuo išgąsčio, kirminų, vidurių užkietėjimo, dantims dygstant, taip pat dėl paveldėjimo.

Priepuolis prasideda staiga, dažniausiai miegant: kūdikis išblykšta, lūpos pamėlynuoja, veidas trūkčioja, mėšlungis sutraukia galūnes, vaikutis vemia. Lengvesniais atvejais priepuolis trunka keletą minučių, paskui kūdikis nusiramina. Tačiau jeigu priepuoliai būna vienas paskui kitą, kūdikis gali uždusti.

Kad kūdikiui nusiraminus priepuolis nepasikartotų, reikia jam padaryti kambario temperatūros vandens su actu klizmutę, prie galvos pridėti pūslę su ledu ir žiūrėti, kad kambaryje būtų visai ramu.

Jeigu traukuliai vis dėlto tęstųsi, reikia nedelsiant pakviesti gydytoją, nes tai gali būti prasidėjusio smegenų uždegimo simptomai.

Silpniems vaikams, kurie miegodami krūpčioja, reikia kasdien duoti po valgomąjį šaukštelį žuvų taukų su fosforu (0,01:100).

Naminė priemonė. Prasidėjus traukuliams patartina apsupti kūdikio kūnelį, panašiai kaip daroma susirgus skarlatina, kai per lėtai beria. Gerti po truputį duokite dagio antpilo.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos