Temos
Tuberkuliozės gydymas Kinijoje


Su šia žmonijos rykšte Kinijoje kovojama gana paprastu būdu. Ligoniai gydomi grūstais kurkliais (vabzdžiais).

Tam kinai gaudo kurklius, juos džiovina, po to sutrina į smulkius miltelius ir sumaišo su kokiais nors saldžiais sirupais. Dozė griežtai nenustatyta. Vaistai geriami pagal kiekvieno ligonio nuožiūrą. Geriama apytiksliai po 3 valgomuosius šaukštus, užgeriant vaistus šiltu vandeniu. Vaistų gėrimo laikas taip pat nenustatytas, gydymosi trukmė - maždaug 2 savaitės. Paprastai po 2 - 3 dienų ligoniui pagerėja apetitas ir jis ima taisytis.

Daugelis gydytoj ų susidomėjo šia gydymo priemone. Paryžiuje, Pastero institute, buvo atlikti specialūs tyrimai. Kurkliams buvo suleistos didelės dozės tuberkuliozės lazdelių (1890 m. atrastų vokiečių bakteriologo Roberto Kocho). Pasirodė, kad vabzdžiams tai visiškai nepakenkia, o Ko cho lazdelės greitai žūva.

Mikroskopiniai tyrimai parodė, kad baltieji kūneliai (leukocitai), esantys kurklių kraujyje, slenka bacilų link ir per 30 - 40 minučių jas apgaubia ir ištirpina.

Praėjus 1 -2 dienoms po tuberkuliozės lazdelių [švirkštimo, kurklių pilvo ertmėje susidaro daugybė smulkių kapsulių. Tai leukocitų, ištirpdžiusių Kocho lazdeles ir sudariusių sukietėjimus, sankaupos, leukocitų yra visų vabzdžių kraujyje, tačiau tik kurkliai sugeba ištirpinti Kocho lazdeles. Kinai apie tai žinojo prieš tūkstantį metų ir sėkmingai naudojosi vertingomis kurklių savybėmis.

Neperdedant galima pasakyti, kad netolimoje ateityje šiai nuostabiai priemonei teks suvaidinti milžinišką vaidmenį išvaduojant žmoniją nuo džiovos.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos