Temos
Universali liaudiška priemonė nuo sąnarių reumato


Visi rusų liaudiškosios medicinos tyrinėtojai tvirtina, kad neaprėpiamose Rusijos platybėse reumatas labai sėkmingai gydomas beržų pumpurais.

Pumpurai užpilami vandeniu arba spiritu. Traukime naudojama įtrynimams. Kartais nedidelės šios trauktinės dozės geriamos Beržų pumpurai užverdami, kurį laiką paliekami arbatinuke, kad nusistoviu;, n geriami kaip prakaitavimą skatinanti arbata. Daug stipresnė ir veiksmingesnė gydymo priemonė yra tepalas iš beržų pumpurų. Juo įtrinamos skaudančios vietos gydant bet kurios atmainos reumatą. Netgi įgimto sifilinės kilmės reumato atveju ši priemonė dažniausiai padeda.

Tepalas gaminamas taip: paimama 700 g visiškai šviežio nesūdyto sviesto ir dedama į molinį puodą pakaitomis su beržu pumpurų sluoksniais (kiekvieno sluoksnio storis 1,5 cm). Puodas uždengiamas, aptepamas tešla ir 24 valandas laikomas gerai iškūrentoje krosnyje. Po to į iš pumpurų išspaustus riebalus įdedama susmulkinto į miltelius kamparo. Tepalas laikomas sandariai uždengtame inde, vėsioje vietoje. Skaudančios vietos įtrinamos ne rečiau, kaip kartą per dieną, vakare, prieš miegą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos