Temos
Vaikų makrobiotinė mityba


Biologiniu požiūriu karvės (ar kitų naminių gyvulių) pienas yra skirtas jų pačių prieaugliui maitinti. Ir žmogaus vaikas turi būti maitinamas motinos pienu. Tai turi trukti mažiausiai 9 mėnesius, o dar geriau — metus. Siuo periodu makrobiotikos pasekėjoms maitinti palyginti paprasta.

Motinos pieno kiekis ir kokybė lemia kūdikio likimą, kadangi jis priklauso nuo šio vienintelio vystymosi ir gerovės šaltinio. Todėl svarbu, kad motina suprastų Rytų filosofiją ir ugdytų save sutinkamai su teisinga gamtos (In—Jan) harmonija. Tai labai lengva, nes kūdikis — tai motinos valgio ir gėrimo atspindys. Visi jo tykojantys sunkumai (odos ligos, peršalimai ir t. t.) kyla tiesiai iš maitinančios motinos nukrypimų nuo dietos. Kūdikio harmonija labai sutrinka, kai motina yra arba labai In, arba labai Jan. Krūtimi maitinanti moteris neturi pasimesti, ji gali lengvai ištaisyti kūdikio sutrikimus reguliuodama savo pačios maisto kiekį ir kokybę.

Neverta nė kalbėti, kad maitinimas krūtimi (be jokių kitokių dietinių priemonių) — geriausia kūdikio mityba, nors motinai atsiranda rūpesčių renkantis dietą ir sugaištama daugiau laiko būtiniems patiekalams gaminti. Vis dėlto vertas dėmesio kūdikio maitinimo ir motinos mitybos bendras efektas.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos