Temos
Vandens procedūros, padedančios nuo širdies ligų

Puslapis: 2

Kadangi egzistuoja virš šimto šių procedūrų, kiekvienam — sveikam ir ligoniui — galima rasti tinkamą procedūrą ir dozę.

Vandens terapija — tai dirginimo terapija. Kad tiksliau įsivaizduotumėte šios terapijos visumą, pateikiame procedūrų intensyvumo gradaciją:

I laipsnis: šilta kojų vonia;

II laipsnis: kontrastinė vonia rankoms;

III laipsnis: šaltas nugaros apipylimas.

Žymus širdies-kraujagyslių ligų specialistas profesorius Max'as Halhuberis yra pasakęs, kad Kneipo gydymą galima dozuoti mikrono tikslumu.

O dabar vėl grįžkime prie vandens. Jeigu esate sveiki, tuoj pat sužinokite artimiausio baseino darbo laiką. Tada susikraukite krepšin maudymosi reikmenis ir pirmyn! Paplaukiokite gerą pusvalandį!

Plaukimas yra ypatinga vandens procedūra. Ją taip pat galima dozuoti. Jei pusę valandos plaukioti jums per sunku, bandykite iš pradžių išbūti vandenyje penkiolika minučių. Triskart per savaitę lankydami baseiną jūs suteiksite puikiausią treniruotę širdžiai ir kraujo apytakai.

Šiais laikais kone pusė penkiasdešimtmečių pradeda sirgti arterijų skleroze, kurią žmonės paprastai vadina užkalkėjimu. Senstant ant kraujo indų vidinių sienelių nusėda į kalkes panašios medžiagos. Dėl to širdies koronarai nepraleidžia tiek kraujo kiek jaunų žmonių. Padidėjus fizinei arba psichinei įtampai staiga pritrūksta deguonies ir širdis reaguoja mėšlungiškai susitraukdama. Štai tada žmogus pajunta pragarišką skausmą, neretai kyla mirties baimė ir beviltiškumo jausmas, gausiai prakaituojama. Gydytojas tokią būseną apibūdina terminu Anginapectoris (Angina — ankštuma,pectoris —krūtinė).

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos