Temos
Vanduo turi tekėti

Puslapis: 3

Kad Jūsų inkstai sustiprėtų, patartina kasdien gerti po 1 litrą mineralinio vandens, dažnokai ir su citrinų sultimis. Kasdien visą kūną apsiplauti šaltu vandeniu, kiekvieną vakarą pabraidyti arba daryti šalto vandens vonias kojoms. Tie, kurioms kojos visą laiką šąla, gali susiruošti kontrastines vonias. Žmonės, kurių inkstai silpni, šias pagrindines taisykles turė+ų įsidėmėti visam gyvenimui. Be to, kas antrą dieną dar reikia papildomai daryti karšto vandens su žolių nuoviru vonią ligi juosmens.

Inkstų skausmus ir dieglius (pirmieji atsiranda dėl uždegimų, antrieji dažniausiai dėl smėlio arba akmenų), kai užeina priepuolis, galima apmalšinti karšta, kokią tik galima ištverti, vonia ligi juosmens. Visam karštoje vonioje galima kaitintis tiktai kam nors prižiūrint, nes ji labai apsunkina kraujotaką. Po vonios ligonis būtinai turi šiltai pagulėti. Labai pagerėja uždėjus karštą šieno pakritų maišelį, geriausiai rytą, ir karštą kompresą ant strėnų (panašiai kaip ir ant liemens).

Ligonis turi pasirūpinti išgerti tiek skysčių, kad kasdien išsiskirtų apie 2 litrus šlapimo. Tačiau jeigu vis tiek neverčia šlapintis, tai inkstai dirba nepakankamai, reikia liautis gerus.

Ką daryti, kai raižo šlapimo pūsle? Vaikai ir suaugusieji, tik moterys daug lengviau už vyrus, guli „peršaldyti" ir šlapimo pūslę. Prasidėjus šiai ligai nuolatos verčia šlapintis, o šlapimo beveik neišsiskiria. Susirgus gali pakilti temperatūra, krėsti šaltis, apimti bjauri savijauta. Šlapimas būna drumstas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos