Temos
Nereikalingi plaukai


Tai rimta daugelio žmonių problema, ypač jeigu plaukai auga ant veido, spenelių, pečių, kojų ir rankų, apatinėje pilvo dalyje bei vidinėje šlaunų pusėje.



Kodėl taip būna? Priežastis gali būti genetiniai ypatumai, tačiau dažniausiai tai - hormonų disbalanso požymis. Tam tikrais atvejais padidėjęs plaukuotumas nepageidaujamose vietose yra policistinių kiaušidžių sindromas, tačiau paprastai tai būna nevienintelis ligos požymis. Drauge su juo pasireiškia ir kiti: spuogai, nereguliarios mėnesinės, nutukimas ir nevaisingumas.



Ką daryti?

- Stengtis šalinti plaukus. Dabar egzistuoja keletas depiliacijos rūšių, tačiau reikia turėti galvoje, kad visiems laikams ir visiškai pašalinti plaukų neįmanoma. Elektra plaukus įmanoma paša- linti keliems mėnesiams, bet tai brangus ir ilgas procesas. Lazerinė ir fotodepiliacija - ne tokios skausmingos procedūros, tačiau ir efektas ganėtinai trumpalaikis, be to, jos ne visiems tinka. Bio- depiliacija - gana nekenksmingas būdas, bet ir jis turi savų pliusų bei minusų. Tad išsirinkti jums tinkamiausią būdą geriausia būtų drauge su gydytoju dermatologu.



- Kai kuriais atvejais gali padėti hormonų terapija - su sąlyga, kad jus stebės gydytojas endokrinologas. Pavyzdžiui, sergant kiaušidžių policistoze, galinčia išprovokuoti padidėjusį kūno plaukuotumą, pagrindinis gydymas yra hormoninis.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos