Temos
Akišveitė — balzamas akims

Puslapis: 4

Kai kuriose namų ūkio enciklopedijose ar kitose populiariose patarimų knygose galite rasti nuorodą į boro preparatus, galimas dalykas, netgi boro ir akišveitės mišinius. Pamirškite tai! Nes Federacinė sveikatos apsaugos žinyba neseniai nustatė, kad boro vonelės — anksčiau populiariausia akių gydymo priemonė — akims pavojingos! Nes boro rūgštyse yra nuodų, kurie pro gleivinę patenka j kraują ir gali sukelti vidaus uždegimus.

Atsiradęs miežis yra ne kas kita kaip skausminga vietinė voko infekcija, kuri trinant voką dar labiau paūmėja. Šiuo atveju jums labai padės akišveitės nuoviro kompresai, nes jie mažina uždegimus ir skausmą. Bus geriausia, jei šiltą ir drėgną kompresą uždėsite prieš miegą. Pasistenkite jį kuo geriau pritvirtinti, kad nenukristų. Kompresą laikykite tol, kol jis liks visai sausas. Jei jūs tuo tarpu užmigsite, tai irgi neblogai. Tačiau jei miežis tampa dažnu reiškiniu, jūs turite būtinai kreiptis į gydytoją.

Jau įrodyta, kad šį voko uždegimą dažnai sukelia cukraligė, nors žmogui ji dar gali būti ir nekonstatuota. Dėl tos priežasties jūs turėtumėte rimtai išsitirti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos