Temos
Varnalėša padeda odai ir plaukams


Jei norėsite savo vaistinėlę papildyti varnalėšos atsargomis, tai tikrai neapsieisite be kastuvo. Nes šių vaistažolių gydomųjų arbatų bei kitų preparatų gamybai reikalingos verpstinės (liemeninės) jos šaknys. Norint prisirinkti varnalėšos šaknų, kartais reikia gana giliai kasti. Supjaustykite rudąsias dvimečių augalų šaknis (varnalėšos žydi tik antraisiais metais, bet vyresni augalai yra jau sumedėję) į 2-3 cm ilgio gabalėlius.

Pjaustydami pamatysite, kad varnalėšos vidus yra baltas. Džiovinkite vaistažoles labai rūpestingai, geriausiai pavėsyje lauke, o išdžiūvusias suberkite į sandarius tamsius indus.

Žinoma, jūs galite eiti lengvesniu keliu ir kreiptis į vaistinę. Jei tuo metu vaistinėje ir nebus varnalėšų šaknų, tai vaistininkas jų užsakys ir greitai vėl jų gaus. Paprastai vaistiniuose įpakavimuose būna apie 100 gramų vaistažolių. Turėdami tokį kiekį, jūs jau galite pradėti, pavyzdžiui, kraujo valymo procedūras, kurios vasaros pabaigoje ir rudenį ypač veiksmingos.

Jei jus kankina chroniški reumatiniai skausmai arba sergate sausomis, įsisenėjusiomis, šerpetuojančiomis odos ligomis — tai ligos, kurios labai paūmėja drėgną rudenį — gydymasis šia arbata tikrai duos teigiamų rezultatų. Varnalėšoje yra rauginių medžiagų, todėl jos šaknų arbata kiek kartoka; bet jūs galite pasaldinti ją vienu šaukšteliu medaus. O dar geriau: sumaišykite lygiomis dalimis džiovintas šaknis su saldymedžiu, kuris ne tik pagerina skonį, bet dar turi dezinfekuojančių savybių.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos