Temos
Varnalėša padeda odai ir plaukams

Puslapis: 2

Iš visų vaistinių šaknų, jei tik jos nevartojamos šviežios, gaminama šalta ištrauka, nes karštu būdu pagamintame ekstrakte jų biologiškai aktyvios medžiagos sunkiai tirpsta. Specialistas šį procesą pavadintų "maceravimu". Imkite 1 arbatinį šaukštelį susmulkintos žaliavos ir užpilkite ją 1/4 litro vandens; palikite užpilą mažiausiai 5 valandoms, kad pritrauktų. Tuomet indą su šiuo šaltu ekstraktu pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Norėdami išvalyti kraują arba visą organizmą nuo šlakų, jūs turėsite gerti šią arbatą 14 dienų iš eilės, po puodelį rytą nieko nevalgius ir vakare prieš miegą.

Gamtoje egzistuoja 3 varnalėšų rūšys: didžioji ir mažoji, taip pat pūkuotoji varnalėša (arctium tomentosum). Didžioji (Arctum lappa) gali išaugti mažiausiai iki 2 metrų aukščio; mažosios (Arctium minus) ir pūkuotosios varnalėšos aukštis gali siekti vos pusę metro. Visos trys rūšys turi tas pačias gydomąsias savybes, todėl jos visos, be išimties, tinka vaistams.

Kiekvienas vaikas pažįsta varnalėšą, nes jos raudonai violetiniai žiedai (žydėjimo laikas yra liepos-rugsėjo mėnesiai) ir vaisiai yra tankiai padengti joms būdingais, panašiais į užlenktus kabliukus, spygliais.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos