Temos
Akys, vokai, blakstienos, antakiai


Kuo didesnės moters akys, tuo ji gražesnė. Todėl jeigu akys mažos, tenka griebtis meno, t.y. pasistengti, kad jos atrodytų didesnės. Pirmiausia tam padeda tamsios ilgos blakstienos ir šešėliai apie akis. Šešėlius reikia dėti labai atsargiai, nes per daug tamsūs šešėliai tik gadins akis.

Sveikos, blizgančios akys suteikia veidui grožio. Metams bėgant akių raumenys pamažu netenka elastingumo ir jautrūs vokų audiniai pasidaro suglebę. Akims su- stiprinti patartina plauti jas druskos skiediniu arba arbata, o vokus masažuoti su ricina, tik smarkiai nespausti.

Jeigu akys blausios, jų išvaizda nesveika, to priežastis paprastai būna kokia nors kepenų liga arba druskų trūkumas organizme. Šiuo atveju reikia kasdien išgerti po 2-3 žiupsnelius valgomosios druskos, bet ne su maistu, o prieš valgį.

Kai būna maišeliai po akimis, reikia gerti daugiau šalto vandens tarp valgių ir prieš miegą, be to, nakčiai maždaug 5 minutes pamasažuoti su kokiu nors šviesiu kremu. Po masažo ant abiejų akių uždėkite karšto boro rūgšties tirpalo kompresus ir kelis kartus juos pakeiskite. Po dešimties minučių uždėkite šalto vandens kompresus ir taip pat juos keletą kartų pakeiskite.

Antakius ir blakstienas dažykite labai atsargiai, kad nepakliūtų į akis dažų, nes jie gali pakenkti akims.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos