Temos
Antraeilis maistas


Nituke — tai daržovės, pakeptos su aliejumi. Jos turi būti sausos, joks patiekalas su padažu negali vadintis nituke.

52. Morkų nituke

Dvi išilgai supjaustytas morkas pakepinkite su šaukšteliu aliejaus. Pridėkite pakepintų sezamo grūdų ir pasūdykite. (Visi nituke šiek tiek sūdomi.) Labai naudinga sergant vištakumu.

53. Endivio nituke

Perpjaukite 5 endivius pusiau ir pakepkite su dviem šaukštais aliejaus. Įberkite šaukštelį druskos, uždenkite ir virkite ant mažos liepsnos. Pridėkite sojų padažo.

54. Kinpira

Varnalėšos šaknis ir morkas (santykiu 3:1) supjaustykite išilgai. Varnalėšos šaknis iškepkite su aliejumi, sudėkite morkas ir virkite nedideliame vandens kiekyje. Pašildykite ir pridėkite sojų padažo. Rekomenduojama valgyti esant nuovargiui, silpnumui, sergant mažakraujyste, odos ligomis, konjunktyvitu, trachoma.

55. Svogūnų nituke

Supjaustytą svogūną pakepkite su aliejumi. Pasūdykite ir įdėkite truputį sojų padažo. Labai gera priemonė sergantiems reumatu.

56. Pipirnių nituke

Pipirnes supjaustykite 3 cm gabaliukais ir pakepinkite su aliejumi ant mažos liepsnos. Pasūdykite. Galima įpilti truputį sezamo aliejaus. Labai tinka sergant paralyžium, mažakraujyste, skorbutu.

57. Kopūstų su svogūnais nituke Ruošti kaip nurodyta 56 recepte.

58. Morkų su svogūnais nituke Ruošti kaip nurodyta 56 recepte.

59. Salierų su svogūnais nituke

Svogūnus pakepinkite su aliejumi, sudėkite salierus ir pasūdykite.

60. Nisime.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos