Temos
|
Antraeilis maistas
Nituke — tai daržovės, pakeptos su aliejumi. Jos turi būti sausos, joks patiekalas su padažu negali vadintis nituke. 52. Morkų nituke Dvi išilgai supjaustytas morkas pakepinkite su šaukšteliu aliejaus. Pridėkite pakepintų sezamo grūdų ir pasūdykite. (Visi nituke šiek tiek sūdomi.) Labai naudinga sergant vištakumu. 53. Endivio nituke Perpjaukite 5 endivius pusiau ir pakepkite su dviem šaukštais aliejaus. Įberkite šaukštelį druskos, uždenkite ir virkite ant mažos liepsnos. Pridėkite sojų padažo. 54. Kinpira Varnalėšos šaknis ir morkas (santykiu 3:1) supjaustykite išilgai. Varnalėšos šaknis iškepkite su aliejumi, sudėkite morkas ir virkite nedideliame vandens kiekyje. Pašildykite ir pridėkite sojų padažo. Rekomenduojama valgyti esant nuovargiui, silpnumui, sergant mažakraujyste, odos ligomis, konjunktyvitu, trachoma. 55. Svogūnų nituke Supjaustytą svogūną pakepkite su aliejumi. Pasūdykite ir įdėkite truputį sojų padažo. Labai gera priemonė sergantiems reumatu. 56. Pipirnių nituke Pipirnes supjaustykite 3 cm gabaliukais ir pakepinkite su aliejumi ant mažos liepsnos. Pasūdykite. Galima įpilti truputį sezamo aliejaus. Labai tinka sergant paralyžium, mažakraujyste, skorbutu. 57. Kopūstų su svogūnais nituke Ruošti kaip nurodyta 56 recepte. 58. Morkų su svogūnais nituke Ruošti kaip nurodyta 56 recepte. 59. Salierų su svogūnais nituke Svogūnus pakepinkite su aliejumi, sudėkite salierus ir pasūdykite. 60. Nisime. Daugiau straipsnių apie sveikatą Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais
tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.
|