Temos
Antraeilis maistas

Puslapis: 22

Vieną valgomą šaukštą adzuki pupelių virinkite dviejuose litruose vandens, kol pusė jo išgaruos. Nuoviras sveika inkstams. Kai pupelės visiškai suverda, galima įberti žiupsnelį druskos. Paprastai verdama 4 valandas, virti su keliais kubiniais centimetrais dumblių (konbu) galima tik pusvalandį. Gerti sergant nefritu, diabetu.,

186. Ridikų gėrimas Nr. 1

Du valgomus šaukštus tarkuotų juodųjų ridikų suberkite į 3/4 litro vandens. Pridėkite du šaukštus sojų padažo ir arbatinį šaukštelį tarkuoto imbiero. Peršalę gerkite šį gėrimą prieš miegą, jis sumažins karščiavimą. Vietoj juodųjų ridikų galima tarkuoti ropes.

187. Ridikų gėrimas Nr. 2.

Iš sutarkuotų juodųjų ridikų išspauskite sultis. Į jas įpilkite dvigubai daugiau vandens, truputį pasūdykite ir keletą minučių pavirinkite. Gerkite kartą per dieną. Vietoj ridikų galima imti ropių. Negerkite ilgiau, kaip tris dienas iš eilės. Rekomenduojama nuo kojų tinimo.

188. Randzjo

Į išplaktą kiaušinį įdėkite sojų padažo (pusę kiaušinio tūrio) ir nurykite šį mišinį, nesistengdami pajusti jo skonio. Vartokite tris dienas prieš miegą ne daugiau kaip kartą per dieną. Tai labai geras patiekalas sergantiems širdies ligomis. Kiaušinis turi būti apvaisintas. Vienas jo galas turi būti apvalus, kitas — smailas.

189. Arbata soba

Tai vanduo, kuriame virė grikiai. Į jį reikia įdėti truputį sojų padažo ir druskos.

190. Umebozi sultys

Vieną slyvą išvirkite viename litre vandens, nukoškite. Įpilkite dar litrą, kad gautųsi gaivinantis gėrimas. Galima gerti atšaldytą.

190 b. ūme sjo-ban

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos