Temos
Apsipylimas malšina rankų ir pečių skausmą

Puslapis: 3

Jeigu peties-rankos sindromas jau tapo chroniškas, kelias savaites kankina skausmai — šiltos ir karštos procedūros numalšins juos labiau negu šaltos. Siūlytume puikų Kneipo bulvių pavilgą. Išvirkite pusę kilogramo nuskustų bulvių ir sugrūskite grūstuvu. Po to karštą masę sukrėskite į medžiaginį maišelį (puikiai tinka nedidelės vaikiškos pagalvės užvalkalas) ir uždėkite jį ant skaudamos vietos. Gydant peties-rankos sindromą pavilgas turi apimti peties sąnarį iki sprando. Kokie gi bulvių pavilgo privalumai? Jis puikiai prigula prie kūno ir labai ilgai išlaiko šilumą.

Peties-rankos sindromas kankino mūsų tolimus protėvius dar žmonijos priešistorėje. Pirmykštis žmogus jau tada skyrėsi nuo kitų plėšriųjų žinduolių ir savo grobio nesudorodavo tuoj pat jį sumedžiojęs. Užsimetęs laimikį ant pečių jis traukdavo į gimtąją olą. Juk žmogus privalėjo pasirūpinti savo palikuonimis, jis pradėjo jausti atsakomybę už savo šeimą. Atsistojęs ant dviejų kojų ir suvokęs naujas pareigas žmogus privalėjo mokėti duoklę už naują gyvenimo būdą — kęsti petiesrankos skausmus. Dar ir šiandien perkeltine prasme sakome: "Per didelį darbą užkrovei man!" arba "Sunki atsakomybės našta j am teko!". Net psichinis krūvis gali sukelti skausmingą nugaros raumenų mėšlungį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos