Temos
Bronchito gydymas natūraliomis priemonėmis


Jei jaučiatės kaip sudaužyti, pakyla temperatūra ir kankina dirginantis kosulys — žinokite, tai ūmaus bronchito požymiai. Prieš tai tikriausiai sirgote sloga: virusai iš nosies-ryklės ertmių nukeliavo į viršutinius kvėpavimo takus ir čia sukėlė jautrios gleivinės uždegimą.

Sergantieji bronchitu paprastai turi karščio, todėl jiems, ypač vaikams, reikia gulėti. Būtina gerti daug skysčių: karštas pienas su medumi netgi padeda pamiršti pačią ligą o sultis gerti visada naudinga. Karščiuojantys ligoniai dažniausiai nejaučia alkio. Mat pradeda veikti organizmo apsauginės reakcijos ir, užuot eikvojęs jėgas sudėtingiems virškinimo procesams, organizmas susikaupia kovai su infekcija. Tokiais atvejais bandykite Kneipo metodais numušti temperatūrą: trumpos šaltos procedūros, pirmiausia pavilgas blauzdoms (tik jį reikia dažnai keisti) ir šalti viršutinės kūno dalies apiplovimai. Rūkaliai bronchitą įveikia sunkiai, todėl ligos metu jiems kategoriškai draudžiama rūkyti.

Tinkamai gydantis bronchitą, galima greitai pasveikti. Jei bronchitas įsisenėja ir tampa chroniškas, kyla pavojus bronchų gleivinei.

Tolesnė bronchito raida gali sukelti židininį plaučių uždegimą, kuris apsunkins širdies darbą. Nelinksma statistika rodo, kaip lengvabūdiškai ir neprotingai mes žiūrime į kosulį (sakyk: ūmus bronchitas). Chroniškas bronchitas šiandien ne tik dažniausiai pasitaikantis kvėpavimo takų susirgimas, bet ir viena pavojingiausių mūsų laiko ligų. Štai Vokietijoje ji kasmet nusineša 15 000 gyvybių. O chronišku bronchitu serga apie 100 000 šios šalies gyventojų.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos