Temos
Bronchito gydymas natūraliomis priemonėmis

Puslapis: 2

Todėl susirgę nedelskite! Pirmoji Kneipo priemonė prieš ūmų bronchitą — krūtinės pavilgas. Šis pavilgas yra platus, jis turi apimti krūtinės ląstą nuo pažastų iki apatinių šonkaulių. Paprašykite ligonį atsisėsti lovoje. Paklokite ant lovos už nugaros iš anksto paruoštas skepetas: pirma vilnonį audinį, po to tarpinę lininę skepetą ir galiausiai drėgną pavilgą. Visa tai turite sukloti taip, kad guldamasis ligonis tiksliai pataikytų nuoga nugara ant pavilgo. Paprašykite pacientą truputėlį įkvėpti, kol jį tvirtai apvyniosite. Jam bus patogiau gulėti ir pavilgas nespaus.

Jeigu ligonis karščiuoja, šilumą traukiantį pavilgą po 20-ties, daugiausiai 30-ties minučių nuimkite ir pakartokite dar kartą. Stebėkite ligonį: jeigu šaltas pavilgas varo prakaitą, laikykite jį valandą. Kai ligonis neturi temperatūros, bet kosti sausai, lojančiai, reikia dėti analogišką raminantį karštą pavilgą. Karštą pavilgą pakeiskite, kai jis atvės. Paprastai tai atsitinka po pusvalandžio.

Puiki, tačiau kur kas "žiauresnė" priemonė nei šlapiai šaltas krūtinės pavilgas yra taip pat ant krūtinės dedamas garstyčių pavilgas. Tačiau žmonėms su kraujo apytakos sutrikimais ši procedūra netinka. Vaikams ir vyresnio amžiaus pacientams garstyčių pavilgas labai greitai atpalaiduoja bronchus ir palengvina kvėpavimą. Taigi išmaišykite dvi saujas garstyčių miltelių viename litre vandens. Luktelėkite tris penkias minutes, kol iš sumaltų garstyčių sėklų išsiskirs veiklieji eteriniai aliejai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos