Temos
Arachnoiditas

Puslapis: 3

Vystantis arachnoiditui aplink Silvijaus vagą, atsiranda Džeksono epilepsija ar didieji (grand mal) nuomaro priepuoliai, kurie gali kartotis įvairiu dažnumu: nuo kelių kartų per dieną iki kelių kartų per metus. Vėliau tokiems ligoniams sumažėja odos jutimai vienoje rankoje ar ir veido pusėje, rečiau—visoje kūno pusėje; pastebima rankos ir apatinės veido dalies centrinio tipo parezė arba paralyžius; kartais sutrinka kalba.

Galvos smegenų arachnoiditas dažniausiai prasideda iš lėto.

Iš pradžių galvos skausmai užeina tik po nuovargio, vėliau kartojasi dažnai ir būna stipresni. Būdinga, kad labiausiai galvą skauda ryte po miego. Stipriai skaudant galvą, užeina šleikštulys, ligonis vemia. Taip pat atsiranda įvairūs židininiai simptomai..

Gydant arachnoiditą, visi ligos simptomai mažėja. Tačiau, susirgus kita liga ar dėl kokių nors kitų sąlygų pablogėjus ligonio sveikatai, liga gali pasikartoti ir sustiprėti židininiai simptomai. Persirgęs šia liga žmogus būna nepilnai darbingas, o kartais ir neįgalus.

Smegenų skystis pakinta jau ligos pradžioje ir pablogėjimų metu. Jis būna skaidrus, bespalvis, tačiau jo spaudimas gali padidėti iki 250— 300 mm vandens stulpelio; baltymų padaugėja iki 0,5— 0,66%.

Tiriant elektroencefalografiniu metodu, nustatoma beta bangos, kurių amplitudė padidėjusi.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos