Temos
Arkliauogė gydo šlapimo pūslę

Puslapis: 3

Deginantis šlapinimasis, maudžiantys skausmai apatinėje pilvo dalyje ar padažnėjęs šlapinimasis, kartais šiek tiek pakilusi temperatūra yra pirmieji šlapimo pūslės uždegimo požymiai. Kaip tik tada arkliauogės lapų arbata yra pats tikriausias išsigelbėjimas, nes jos sudėtyje esančios medžiagos, pirmiausia arbutinas, šlapime išskiria antimikrobines medžiagas.

Įdomiausia tai, kad šios antibakterinės medžiagos neišsiskiria rūgščioje terpėje. Todėl, besigydydami šia arbata, valgykite daug salotų bei pieno produktų ir atsisakykite mėsos produktų. Tada šlapime bus daugiau šarmų nei rūgščių, ir gydymas bus dar efektyvesnis. Tiesa, arkliauogės lapuose taip pat yra ir daug rauginių medžiagų (anksčiau šis augalas būdavo naudojamas netgi odoms rauginti), kurios gali net suerzinti jautresnį skrandį. Jei viską atliksite teisingai, tikrai išvengsite nepageidautinų pašalinių reiškinių. Taigi: vieną arbatinį šaukštelį džiovintų lapelių užpilkite vienu puodeliu šalto vandens ir palikite antpilą per naktį, kad pritrauktų. Taip paruoštoje arbatoje išsiskirs tik gydančios medžiagos, o raugai liks lapeliuose. Po 8-12 valandų arbatą perkoškite, pasišildykite ir gerkite po 2-3 puodelius per dieną. Jei arbata pasirodys per karti, tai galite drąsiai įdėti neutralizuojančių pipirinės mėtos lapų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos