Temos
Česnakas padeda išvengti vėžio

Puslapis: 2

Ypatingo skonio organinių medžiagų, turinčių sieros, taip pat yra česnakuose ir svogūnuose. Česnakuose dar yra medžiaga įmantriu pavadinimu - izotiocianatas. „Tio" ir yra siera, kuri, labai efektyviai slopina piktybinių ląstelių augimą plaučiuose, padėdama išvengti plaučių vėžio. Tie patys izotiocianatai sintetinasi kryžmažiedžiuose. Jie sulėtina nitrozamino apykaitą ląstelėse. Nitrozaminas laikomas vienu iš stipriausių kancerogenų. Tai azotinis junginys, aktyviai įsiskverbiantis į mėsos produktus jos rūkymo metu arba termiškai apdorojant maistą, susidarantis po keptos mėsos plutele, dėl kurios taip mėgstama kepta mėsa.

Buvo atlikti bandymai su žiurkėmis. Jų septintos savaitės gemalui motinos įsčiose buvo įvestas vėžio genas. Po metų toms žiurkėms, kurioms į maistą buvo maišoma izotiocianatų, auglių atsirado dvigubai mažiau, negu kontrolinėje grupėje.

Valgykite kopūstus ir česnakus, ir jums sumažės tikimybė susirgti vėžiu.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos