Temos
Cholera

Puslapis: 3

Kai ligonis ima taisytis, iš pradžių geriau nieko jam neduoti valgyti, o paskui tik pieną, manų košę, kisielių, pertrintas sriubas; įprastą maistą pradėti valgyti ne anksčiau kaip po dešimties dienų.

Liaudies medicinos priemonės:

1. Yra augalas "laukinė cikorija", arba trūkažolė (Cicho- rium inthybus). Vasaros viduryje, kai ta cikorija žydi, reikia ją nupjauti iki pat šaknų su lapais ir melsvais žiedeliais, sudžiovinti pavėsyje ir laikyti sausoje vietoje. Tai - puiki priemonė ne tik nuo choleros, bet ir apskritai nuo visų skrandžio ligų: viduriavimo, pilvo raižymo, spazmų ir kt. Reikia užplikyti ir gerti kaip arbatą. Stiklinei verdančio vandens imti arbatinį šaukštelį sausos žolės (stiebą, lapus ir žiedus smulkiai supjaustyti). Arbata karti. Susirgus reikia iš karto išgerti ne mažiau kaip tris stiklines karšto nuoviro. Po to ligonis greit užmiega ir atsibunda pagerėjusia savijauta. Kartais liga taip ir praeina.

2. Vietoj arbatos ligoniui duodama pieno, užvirinto su krapų sėklomis, arba karšto krapų nuoviro. Be to, naudingas mėtų užpilas arba ramunėlių ir pelynų užpilas (vienodomis dalimis). Užpilą reikia gerti karštą.

3. Kas dešimt minučių duodama gerti po gurkšnelį beržo anglies tirpalo: virintame vandenyje (10 stiklinių) ištirpinti valgomąjį šaukštą anglies miltelių, gerai suplakti ir duoti gerti. Galima pridėti konjako, spirito arba degtinės.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos