Temos
Dėmesio sutrikimai


Dėmesys — tai žmogaus sugebėjimas savo psichinę veiklą nukreipti tikslingai, viena kryptimi. Dėmesys gali būti pasyvus— tai automatinė reakcija į kokį nors dirgiklį (išgirdę šūvį, automatiškai pakreipiame galvą į tą pusę), ir aktyvus, kada sąmoningai dėmesys sukoncentruojamas ties kuriuo nors objektu (pavyzdžiui, mokantis sukaupiamas dėmesys į teksto turinį).

Dažniausiai pasitaikantis dėmesio sutrikimas yra dėmesio b l a š k y m a s i s . Jis pasireiškia tuo, kad ligoniai labai greit dėmesį nukreipia nuo vieno objekto prie kito ir nepajėgia jo sukoncentruoti ilgesniam laikui. Pastabumas padidėja, o veikla sumažėja, nes nesugebama baigti savo darbo. Dėmesio iš sekimas pasireiškia tuo, kad iš karto žmogus sukoncentruoja dėmesį, tačiau greit nuvargsta ir nebesugeba jo išlaikyti iki uždavinio įvykdymo ar nukreipti į kitą objektą. Dėmesio į s t r i g i m a s ,— kai ligonis visą dėmesį sukoncentruoja į liguistus pergyvenimus.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos