Temos
Dizenterija

Puslapis: 2

3. Išgerti susmulkintos medžio anglies arba labai gerai apkepintos juodos duonos, sutrintos į miltelius. Reikia paimti arbatinį šaukštelį tokių miltelių, supilti į taurelę raudono vyno arba spirito ir iš karto išgerti. Jeigu viduriavimas nesiliaus, kitą dieną vėl pakartoti.

4. Gerti gysločio sėklų užpilą, per dieną ne daugiau kaip puoduką.

5. Gydytis vien žaliais obuoliais. Pirmąją dieną nieko nevalgyti, padaryti ramunėlių klizmą. Kitą dieną pradėti valgyti obuolius. Kas keturios valandos suvalgyti po du nuluptus ir sutarkuotus obuolius. Taip daryti visą parą, nepraleidžiant nė nakties. Per tą laiką negalima nieko valgyti nei gerti - net vandens ir arbatos. Tik tada gydymasis bus veiksmingas. Tačiau jeigu dar nepadės, tokį gydymą reikia pratęsti dar vieną parą.

6. Rytą nevalgius išgerti šaukštą prisotinto druskos tirpalo ir po to 24 valandas visiškai nieko nevalgyti ir negerti, net vandens. Druskos tirpalas daromas taip: pripilama maždaug trys ketvirčiai stiklinės vandens ir dedama druskos tol, kol maišant ji nebetirpsta. Tada skystį palikti nusistoti, atsargiai nuimti putas ir gerti. Tą tirpalą ryti labai nemalonu, jis sukelia kosulį, nors neilgam, labai norisi išgerti vandens. Bet jeigu ligonis nesusilaikys ir išgers vandens, tirpalas nebebus prisotintas ir liga nuo sūraus vandens tik sustiprės. Jeigu po pirmo karto ligoniui nepagerėjo, kitą dieną gydymą reikia pakartoti. Bet paprastai užtenka vieno karto.

Pirmojo pasaulinio karo metais tūkstančiai sergančių dizenterija buvo gydomi prisotintu druskos tirpalu, ir visada labai sėkmingai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos