Temos
Dvi puikios priemonės nuo hemorojaus


A. Caro skeptro augalo žiedus, arba tūbę, reikia užvirinti arbatinuke ir gerti kaip arbatą. Šia priemone garsi Jekaterinburgo žiniuonė p. Oliger išgydė šimtus ligonių nuo įvairių hemorojaus atmainų. Tarp jos pacientų buvo nemaža užsieniečių. Šia priemone kraujavimas sustabdomas per 2-3 dienas, o dar po keleto dienų liga visiškai išnyksta.

Gyvendamas Mongolijoje, autorius matė, kad dėl bet kokio skaudulio mongolai kreipiasi į savo lamą. Hemorojus jų požiūriu yra tokia menka liga (kaip mums rakštis), kad lamų jie nevargina, bei gydosi patys visiems žinomomis priemonėmis: skaudamas vietas šildo virš įvairių gyvulių (pvz., arklių) nagų dūmų ir hemorojus išnyksta.

B. Užvirinti puode 71 vandens. Ištirpinti jame 400 g alūno. Uždengti puodą geriausia mediniu dangčiu, dangčio centre turi būti 5 cm skersmens skylė. Virš šitos skylės reikia kaitinti išeinamąją angą tol, kol puodas garuos. Po šios procedūros būtina sutepti išeinamąją angą (iš vidaus ir išorės) vazelinu ir būtina išgerti laisvinančių. Kai kurie gydytojai pataria pirmiausia išgerti laisvinančius ir išvalyti žarnyną, o po to šildytis. Šildymus daryti ne dažniau, kaip vieną kartą per savaitę. Dviejų trijų šildymų pakanka.

Autorius daugelyje namų matė didelius kaistuvus ar kibirus, o kai kuriuose namuose ir mažas statinaites su mediniais dangčiais. Tokių "gydyklų" savininkai vienbalsiai tvirtino, kad jie atsikratė hemorojaus per rekordiškai trumpą laiką. Iki tol daugelis jų išleisdavo gausybę pinigų, o kai kurie operuodavosi, tačiau hemorojus vėl atsirasdavo, dažnai jo forma būdavo dar aštresnė.

Nors šioje gydymosi knygelėje pateikta įvairių receptų nuo hemorojaus, geriausia gydytis alūno garais tuo pačiu metu geriant džiovintų tūbės žiedų arbatą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos