Temos
Galvos savitaigos pratimas

Puslapis: 7

Aiškiai suformuluotos mintys, gali pasiekti savo tikslą, ir tuo lengviau, kuo labiau pats žmogus yra atsikratęs bet kokių egoistinių norų bei siekių, nukreipia tas mintis reikalo labui, o ne trokšdamas garbės ar pelno. Kiekvienas žmogus, kuris supranta autogeninę treniruotę ir ja naudojasi, kuris pats pajunta jos teikiamą naudą ir tikslingai mąsto, sugeba formuluoti koncentruotas mintis, kurios atitinka jo gyvenimo būdą, norus ir sugebėjimus.

Koncentracijos jėgos padedami, mes galime palenkti likimą, jeigu išmokstame įsiklausyti į save ir pažadiname savyje veikliąją jėgą—mūsų „vairininką". Čia slypi taip pat ir sugebėjimas apdairiai elgtis su žmonėmis, su draugais ir su priešais, ir tam tikra prasme paveikti kitų nuomones taip, kad jos virstų teigiamu požiūriu į mus. „Aš galvoju apie tave",— taip kiekvienas žmogus per savo gyvenimą pasako daugybę kartų. Sis autogeninės treniruotės savitaiga akcentuojamas ir galvos pratimu pabrėžiamas bei įtvirtinamas „galvojimas apie kitus" tampa koncentruota jėga. O ši savo ruožtu padeda mums apgalvotai derinti savo santykius su kitais žmonėmis.

Koncentracijos jėgą nukreipti į kitą žmogų yra sugebėjimas, kurį kiekvienas gali išsiugdyti autogeninės treniruotės pratimais. „Aš galvoju apie tave! Aš tave matau! Aš tave myliu! Aš tau siunčiu savo geriausias mintis! Aš teikiu tau jėgų! Aš visada su tavimi!"

Štai vienas pavyzdys iš užfiksuotų pasisakymų: „Autogeninė treniruotė man labai padėjo, o gal net ir turėjo lemiamą reikšmę mano gyvenime",—rašė viena jauna mano kolegė.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos