Temos
Geriausias vaistas nuo rytinio sąstingio — sausas šepetys

Puslapis: 2

Po to masažuokite odą visai kitaip: sukdami mažus ratukus. Tada sukunkuliuos ne tik veninis, bet ir arterinis kraujas.

Imkitės dešinės rankos, o po to pagal laikrodžio rodyklę ratais masažuokite krūtinę: iš pradžių kairę, paskui dešinę pusę. (Moterys turėtų pasaugoti jautrias krūtų vietas aplink spenelius!). Nugaros masažui reikėtų įsigyti šepetį su ilgu kotu.

Gera savijauta po masažo šepečiu bus dar puikesnė, jeigu masažuodamiesi įtrinsite į odą kelis lašus augalinio odos priežiūrai skirto aliejaus.

Reguliarus odos masažas įtrinant aliejų ypač padeda, j eigų jus kankina reumatiniai arba randų skausmai.

Masažas sausu šepečiu suteikia, be abejo, daug malonumo sveikam žmogui, tačiau ypač rekomenduotinas turinčiam polinkį kraujotakos sutrikimams. Čia turime galvoje žmones, kuriems būdingas žemas kraujospūdis ir kurie sunkiai "išsijudina" kiekvieną rytą. Kai rytą suskamba žadintuvas, jie labiau už viską pasaulyje trokšta apsiversti ant kito šono ir miegoti toliau. Sveikatos draudimo statistika rodo, kad vis daugiau žmonių netenka darbingumo dėl hipotonijos—žemo kraujospūdžio. (Hipertonija — aukštas kraujo spaudimas.)

Pagal Pasaulinės sveikatos organizacijos pateikiamą apibūdinimą normaliu laikomas 140/90 mm gyvsidabrio stulpelio kraujospūdis. (Be abejonės, jūs tikrai žinote ir ne kartą matėte, kaip matuojamas kraujo spaudimas.) Hipotonikų kraujospūdis gali smuktelėti žemiau įmanomos ribos: dažnai fiksuojama 90/60 ir 80/50. Daugeliu atvejų polinkis žemam kraujospūdžiui yra įgimtas. Tai reiškia, jog kraujo indai iš prigimties turi per didelį skerspjūvį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos