Temos
Gerklės skausmą numalšina varškės pavilgas


Suaugęs žmogus paprastai pats pajunta, kad jau prasideda tonzilių uždegimas: gerklėje kutena, sunku ryti, savijauta pablogėja. Dažnokai gerklės skausmo priežastis būna aiški: išvakarėse gal per smagiai pasilinksminta, gal lošdami su draugais per daug rūkėte ar gėrėte aštrių gėrimų, o gal tik per daug kalbėjote ar dainavote. Gerklę gali skaudėti net nuo juoko ar balso stygų pertempimo. Nuo čia iki tonzilių uždegimo — medicininis terminas Angina tonsillaris — tik vienas žingsnis. Juk kiekvienas persitempimas reiškia organizmo gynybinių jėgų susilpnėjimą, ir tada jus susargdinančioms bakterijoms užsidega "žalia šviesa". Jos mikliai dauginasi minkštuose limfiniuose ryklės tonzilių audiniuose — ir štai jūs jau sergate uždegimu.

Tik pajutę prasidedantį tonzilių uždegimą jūs turite puikią galimybę sustabdyti ligą: tai Kneipo pavilgas kaklui. Prieš eidami gulti paimkite ploną lininį rankšluostį. Sudrėkinkite pusę jo šaltu vandeniu. Tada sulenkite rankšluostį išilgai į maždaug plaštakos platumo juostą ir, pradėdami slapiąja dalimi, vyniokite rankšluostį aplink kaklą. Sausoji audinio dalis automatiškai užklos drėgną šaltą dalį ir atstos vadinamąją tarpinę skepetą. Kad pavilgo efektas būtų didesnis, apvyniokite ant viršaus vilnonį šaliką.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos