Temos
Apliedami veidą išvalysite sinusus

Puslapis: 3

Apstu priemonių gydyti nosies ančių uždegimus namuose: ramunėlių garų vonia veidui, karšti pavilgai ir šilumos procedūros, kurios veiksmingiausios su giluminius klodus veikiančiais infraraudonaisiais spinduliais. Kol nosies ančių uždegimas nepraėjo, neikite į lauką ir pabūkite namuose. Jeigu matote, kad negalavimas nepraeina, kreipkitės į ausų nosies gerklės gydytoją (otorinolaringologą). Jis nustatys tikslią diagnozę. Rentgeno nuotraukoje sinusitas aiškiai matyti: užpūliavusi ertmė atrodo kaip šešėlis. Specialistas gali nustatyti, iš kurios ertmės pūliai patenka į nosį ar ryklę.

Gydytojas jums galbūt paskirs paburkimą mažinančių lašelių ar kitokių vaistų. Kartais pacientui būtina nedidelė operacija: uždegimo apimta ertmė punktuojama adata, po to išskalaujama ir išsiurbiama visa, kas ten buvo. Yra ir kita galimybė: nosies šoninėje sienoje į žandinio ančio pusę išpjaunamas nedidelis langelis, kad galėtų ištekėti sekrecija.

Bet jums gali ir neprireikti šių priemonių. Nesustokite, atlikę Kneipo procedūras, ir pamėginkite savo negalavimą palengvinti populiariais homeopatiniais vaistais: siūlytume jums kalio bichromato miltelius. Juos be recepto nusipirksite bet kurioje vaistinėje. Tris kartus per dieną užberkite ant liežuvio tiek miltelių, kiek telpa ant peilio smaigalio, leiskite jiems ištirpti. Papildomai įtraukite į kiekvieną šnervę kalio bichromato miltelių.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos