Temos
Apliedami veidą išvalysite sinusus

Puslapis: 2

Apskritai, nosies ančių reikšmė ir paskirtis iki šiol dar ne visai aiški. Šios oro ertmės nesusijusios nei su uoslės ar skonio juslėmis, nei su kvėpavimo mechanizmu. Manoma, kad žmogaus evoliucijos eigoje taip buvo sutaupyta kaulų medžiaga ir palengvinta stuburkaulio kaklo dalies našta. Natūralu, kad kaukolė tuščiomis ertmėmis daug lengvesnė negu užpildyta kaulų substancija. Kita vertus, nosies ančiai stiprina garso rezonansą kalbant.

Iš viso yra septyni ančiai arba daubos, kurios suteikia daug keblumų, jeigu įjuos įsimeta uždegimas: du kaktos ančiai virš antakių, du žandikaulio ančiai žandų srityje, dvi korėto kaulo sistemos tarp nosies duobės bei akiduobių ir pleištakaulio, bet ji yra taip giliai kaukolės viduje, kad infekcija vargu ar gali ten patekti.

Nosies ir jos ančių susirgimų tikrai gausu: tai ir įgimtos deformacijos, ir paprasčiausios slogos, ir pavojingi uždegiminiai procesai. Be to, nosies ertmės betarpiškai susijusios su klausos ir pusiausvyros organais, todėl dažniausiai nosies uždegimai sukelia ausų uždegimus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos