Temos
Iš ko sudarytos kviečių želmenų sultys

Puslapis: 6

Amino rūgščių yra daugelyje organizmo sistemų. Pakanka pasakyti, kad jos prisideda prie tinkamo maisto virškinimo ir pasisavinimo, didina organizmo atsparumą kovojant su ligomis, padeda greitai gyti žaizdoms, gerina kepenų veiklą, reguliuoja protinę veiklą, atnaujina ląsteles, atjaunina organizmą ir prailgina mūsų gyvenimą.

Kadangi kviečių sultys reikiamomis proporcijomis pateikia visas amino rūgštis, ar galėtumėte jas suprantamai apibūdinti?

Lizinas tai viena iš amino rūgščių, potencialus atjaunėjimo veiksnys. Ji skatina organizmo vystymąsi ir kraujo apytaką. Trūkstant lizino, silpnėja organizmo atsparumas, gali pablogėti regėjimas, atsiranda nuovargis.

Kita amino rūgštis izoleucinas taip pat būtina organizmo vystymuisi, ypač kūdikių, o suaugusiųjų organizme ji palaiko baltymų pusiausvyrą. Trūkstant izoleucino, gali atsirasti proto sutrikimų.

Leucinas teikia žvalumo ir energijos. Jo reikia turėti, norint būti kupinam energijos ir gyventi aktyvų gyvenimą.

Triptofanas gerina kraują, odos ir plaukų būklę, o kartu su B grupės vitaminais ramina nervus ir gerina virškinimą.

Neseniai sužinojau, kad triptofanas sukėlė rimtų problemų žmonėms, jį vartojusiems didelėmis dozėmis.

Kalbama apie žmones, vartojusius didelius triptofano kiekius kaip vaistinę medžiagą, todėl išsiderino organizmas. Mes patariame vartoti pačios Gamtos sukurtus vitaminus ir mineralus. Kviečių sultys šiuo atžvilgiu yra pats geriausias produktas, nes jose puikiai suderinti visi elementai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos