Temos
Iš ko sudarytos kviečių želmenų sultys

Puslapis: 3

Vitaminas C. Maistingumo požiūriu kviečių želmenų sultyse yra tiek vitamino C, kiek citrusiniuose vaisiuose, ir kur kas daugiau, negu įprastose daržovėse, tokiose kaip pomidorai ir bulvės. Vitaminas C labai svarbus odai, dantims, dantenoms, akims, raumenims ir sąnariams. Jis taip pat reguliuoja organizmo augimą ir brendimą ir veikia kaip antioksidantas.

Vitaminas A. Kviečių želmenyse yra tiek vitamino A, kiek ir tamsiai žalios spalvos salotose, ir daug daugiau, negu didžiumoje vaisių. Be šio vitamino žmogus negalėtų normaliai augti ir bręsti, gerai matyti ir daugintis. Jo yra kepenyse, žuvų taukuose, gyvulinės kilmės maiste. Šio ir daugelio kitų vitaminų pernelyg daug susikaupus kepenyse, susidaro toksiškos medžiagos.

Vitaminas E. Trūkstant šio vitamino pajusime raumenų skausmą, atsiras nevaisingumas, lėčiau gis žaizdos, padidės infekcijų pavojus. Kviečių želmenyse esantį vitaminą E dešimteriopai lengviau pasisavinti, negu bet kurį sintetinį jo pakaitalą.

Kalcis. Kviečių želmenys puikus kalcio šaltinis. Kalcis stiprina kaulus ir dantis, reguliuoja širdies veiklą, veikia raminamai, reguliuodamas kraujo sudėtį.

Pasakykite, ar ne pieno produktuose daugiausia kalcio?

Aš nepatarčiau nuolat vartoti pieną ar jo produktus, nes juose yra daug gyvulinės kilmės riebalų ir cholesterolio. Pasterizuotą pieną su sintetinio vitamino D priedu daugumai žmonių būna sunku virškinti. Kviečių želmenys turi optimalų vitaminų ir mineralų derinį, ir visos maistingos medžiagos, ypač kalcis, puikiai pasisavinamos.

Prašom papasakoti apie elementus, esančius kviečių želmenyse, ypač apie natrį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos